Foto: Alexander Vingerhoeds

Chantal speelt bij VV Klundert: ‘Woon nu in Breda, maar blijf bij Klundert voetballen’

Chantal Ruijsenaars (22) is de oudste van de 4 voetballende kinderen uit het gezin. Zus Denise zit bij haar in het dames1 elftal van VV Klundert. Vanwege studie in Engeland, is zij nu niet aanwezig op de trainingen. Zus Mascha voetbalt nu bij Noordhoek. En broer Dion voetbalt in de A-jeugd van Klundert. Vader Pieter-Dirk is al jaren leider bij de diverse elftallen van zijn kinderen.


Ze woont al op zichzelf in Breda, maar komt op dinsdag en donderdag nog thuis bij moeders eten, zodat ze daarna nog lekker in Klundert bij het dameselftal kan voetballen. Chantal studeert Pedagogiek in Tilburg en liep vorig jaar stage in Milaan op een tweetalige pré-school. Helaas moest ze na een aantal weken al weer terug komen, in verband met de verschrikkelijke corona-uitbraak daar, juist in en om Milaan. Recent liep ze stage bij NAC Breda. Het betrof een sociaal maatschappelijk project “Playing for succes”, waarbij kinderen na school in het stadion en op het voetbalveld van NAC getraind worden op zelfvertrouwen en motivatie, een heel jaar 2 dagen per week. 

Chantal is na Spido gymnastiek, dans, tennis en reddingsbrigade op haar 11e gaan voetballen bij VV Klundert. De meisjes tot circa 15 jaar voetballen daar mee in gemengde teams bij de jongensteams. Daarna werden er meidenteams geformeerd onder leiding Chris Appels waar ook Astrid en Margot, Sanne, Margareta, Kyra en Eline uit Noordhoek al jaren deel van uitmaken.” Fit blijven, teamgevoel, buiten en gezond, dat is het mooie aan damesvoetbal”, volgens Chantal.

Angelique van de Reijt,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>