Foto: VV Klundert

VV Klundert-speelster Kyra is gek op balsport: ‘Ons-kent-ons-cultuur in Klundert fijn’

Voetbalster Kyra Nieuwkerk (23) komt uit een echte Klundertse ondernemersfamilie. Eigenlijk staat ze niet te springen voor een interview in de krant, ze staat liever op het voetbalveld te shinen, door mooie acties te maken.


Na de lagere school het Bastion, ging ze naar het Marklandcollege, daarna Breda Avans hogeschool, Bedrijfskunde en tenslotte Tilburg University, Supply Chain Management. Nu is ze fulltime werkzaam bij Mars in Oud-Beijerland.

“Ik ben sowieso gek op elke balsport. Voetbal is een gezellige team sport. Ik wil graag de beste zijn. Ik wil altijd ergens goed in zijn. Dingen die ik niet (zo goed )kan, doe ik liever niet. In coronatijd ging ik wandelen en skeeleren. Nu gelukkig weer voetbaltrainingen, want dat doe ik het allerliefste. De ons-kent-ons cultuur in Klundert vind ik fijn. Ik ben ook trouwe supporter op zaterdagmiddag van VVK 1, waar mijn vriend Trevor Batenburg ook in voetbalt. Net als mijn Opa Jongmans en Opa Nieuwkerk, die zijn dan ook altijd van de partij. July Schneijderberg, onze trainster op donderdag geeft ons vaak creatieve Feyenoord-trainingen, omdat ze daar zelf voetbalt. Peter Strootman traint ons dinsdags. Hij is vanaf de opstart van het VVK-damesvoetbal betrokken geweest. Ik hoop dat de damescompetitie weer snel start, zodat we weer kampioen gaan worden. Want ik hou sowieso niet van verliezen, daar heb ik echt een hekel aan. Dan kunnen we al die gemiste derde helften inhalen op het prachtige zonnige terras van VVK!” zegt Kyra pittig.

n

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>