Foto: Angelique van de Reijt

Anton en Baukje zijn voetbalouders bij VV Fendert: ‘Hopelijk volgen meer vaders en moeders!’

Anton (48) gaf eerst training aan zijn zoontje en is nu trainer bij de meiden, waar dochter Rosalie voetbalt. Baukje (40) is al 25 jaar betrokken bij het damesvoetbal, eerst bij vv de Kaayse Boys en later na de fusie bij vv de Fendert. 


In die 25 jaar mocht ze één keer kampioenschap worden en één keer een promotie van derde klasse naar tweede klasse. Helaas moest ze door een blessure aan enkels en knieën haar carrière als voetbalster stopzetten. Daarom traint ze nu ook het meisjesteam van haar dochter op maandag,-en woensdagavond. Wat Anton en Baukje zo leuk vinden aan meidenvoetbal is buiten het sportieve, het sociale aspect. Als de meiden na school buiten gaan spelen, wordt er ook bij de panna-veldjes afgesproken met meisjes van allerlei scholen. Ze hebben dus extra veel voetbalvriendinnen, buiten de vriendinnen uit hun eigen klas. Beide trainers hopen een voorbeeld te zijn, zodat er meer voetbalvaders en voetbalmoeders komen om ook een keer een elftal te trainen.

Superblij

Bij de middelbare school dames MO-17 onder leiding van Hans Peter Sciarone wordt er gedurende de hele coronaperiode ook fanatiek twee keer per week trouw getraind. De 18 meiden zijn superblij om na een hele dag online thuisonderwijs, heerlijk in de buitenlucht te mogen voetballen. Vorig jaar zijn ze naar het Nederlands dames elftal in Utrecht geweest en hopen nu op weer wedstrijden en leuke activiteiten.

Angelique van de Reijt,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>