Iedereen kwam in het oranje gekleed.
Iedereen kwam in het oranje gekleed. Foto: Tom Rietveld

Geslaagde Koningsspelen op basisschool De Regenboog

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - Karin de Groot is management lid van de Regenboogschool in Zevenbergen en de Maria-school in Langeweg en legt daags voor de grote dag uit wat er allemaal staat te gebeuren: “De eerste jaren sinds het ontstaan van de Koningsspelen hebben we dat zelf georganiseerd, gewoon ieder voor zich op iedere school en daarna in samenwerking met de andere basisscholen in Zevenbergen”.

“Op een gegeven moment is Meer Moerdijk ontstaan binnen de gemeente. Een team van combinatiefunctionarissen Sport, Jongerenwerk en Cultuur die samen zorgt voor meer activiteiten, ondersteuning, opvang, samenspel en gezelligheid binnen de gemeente Moerdijk. Zij hebben aangeboden misschien kunnen we jullie helpen?”

Organisatie

“Meer Moerdijk heeft de afgelopen jaren een groot deel van de organisatie overgenomen. Het leuke daarvan is ook dat je dus op bezoek gaat bij diverse sportverenigingen in Zevenbergen. Dit jaar vieren we de Koningsspelen (vanwege de maatregelen) weer op de scholen zelf.”

Samenwerking

“Zo is er dus dit jaar weer een samenwerking met elkaar, alleen moeten we het zelf regelen. Daar is volop aan gewerkt. Ze helpen ons nu met ideeën en materialen. Bijvoorbeeld de koningsmatch. Hockeysticks (knotsen) voor beginnende hockeyers van de Hockey vereniging Zevenbergen en we hebben een heel groot soort Dart spel van Meer Moerdijk geleend. 

Op de Regenboog hebben we materialen om met onder andere hordes een estafette uit te voeren. Ook wat springtouwen en tennisrackets en diverse materialen om de kinderen kennis te laten maken met andere sporten. En veel te laten bewegen”.






Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief