Afbeelding
Foto: archief Weekblad de Bode

Deze achttien personen in de gemeente Moerdijk ontvingen een lintje

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK - In Moerdijk daalde vanochtend een enorme lintjesregen neer. Maar liefst achttien personen ontvingen een koninklijke onderscheiding. Eén dame werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Het was een bijzondere ochtend, want voor vertrekkend burgemeester Jac Klijs was het de laatste maal dat hij de lintjes uitdeelde. Onderstaande personen kregen een onderscheiding:

Joke Priester-Plag 

Joke Priester-Plag uit Zevenbergen mag zich vanaf vandaag Ridder noemen. Zij krijgt deze speciale onderscheiding voor haar werk voor tennisvereniging De Lobbelaer en de Nederlandse tennisbond.

Cees en Corrie Machielsen

Het echtpaar Cees en Corrie Machielsen uit Zevenbergen ontving beiden een lintje. Zij zetten zich sinds 2000 gezamenlijk in voor de werkgroep Vrienden van Tordinci en Vares en Hartverwarmend Actief van de Immanuelparochie. Ook zijn zij beiden vrijwilliger voor zangkoor Amicante.

Ans van der Vorm-Derene

Ans van der Vorm-Derene uit Fijnaart zet zich sinds de jaren tachtig in voor jeugd- en sportvereniging De Kieviten. Ook is zij bestuurslid bij reddingsbrigade Het Volkerak. Tot 2020 was zij daar ook jeugdinstructeur. Voorts is zij actief bij de EHBO-Vereniging Willemstad.

Claudia Derene

Claudia Derene uit Fijnaart vervult verschillende bestuurs- en commissiefuncties bij reddingsbrigade Het Volkerak. Ook was zij jeugdinstructeur. Claudia is ook actief voor EHBO-Vereniging Willemstad en verricht zij hand- en spandiensten bij jeugd- en sportvereniging De Kieviten.

Nico Eichhorn

Nico Eichhorn uit Willemstad is sinds 1973 een graag geziene vrijwilliger bij voetbalvereniging Kogelvangers. Hij bekleedde tal van functies bij de Kogelvangers, waaronder als toezichthouder bij de jeugdwedstrijden, lid van de onderhoudsploeg, grensrechter, jeugdtrainer en redacteur voor het clubblad.

Lia Schol-Wevers

Lia Schol-Wevers is actief voor verschillende verenigingen in Willemstad. Ze was jeugdleider bij de Kogelvangers, penningmeester bij heemkundekring De Willemstad en bestuurslid bij Bridgeclub Willemstad. Sinds 1995 is zij voorzitter van gymnastiekvereniging Malthastars waar zij ook nog steeds als instructeur werkt.

Jan Willeboordse

Jan Willeboordse uit Klundert is actief vppr de Gereformeerde Kerk Klundert. Decennialang was hij scriba. Nu is hij nog steeds organist. Verder zette hij zich als vrijwilliger bij korfbalclub DSO, vereniging Vrienden van Jaworze, kerkelijk maandblad De Brand en koren, zoals de Cantorij en Vocal Ensemble.

John Schuurmans

John Schuurmans uit Klundert is al jaren een graag geziene vrijwilliger bij Klundert op een Kluitje. Verder zet hij zich sinds de jaren negentig in voor het Klunderts Ondernemers Kontakt, de organisatie van de Sintintocht.

Jan Eestermans

Jan Eestermans uit Zevenbergen is een fanatiek vrijwilliger bij voetbalvereniging TPO Moerdijk. Hij was onder meer voorzitter, verzorger en trainer. Tegenwoordig werkt hij nog steeds bij TPO als scheidsrechter en organisator van activiteiten. Daarnaast is Jan betrokken bij onder meer de Dorpstafel Moerdijk en De Spieringkruiers.

Jos Schalk

Jos Schalk uit Moerdijk-dorp vervult tal van functies bij voetbalvereniging TPO Moerdijk, onder meer als jeugdtrainer, scheidsrechter, lid activiteitencomité, interim-voorzitter en verslaglegger. Daarnaast verricht Jos vrijwilligerswerk voor onder meer het Buurtpreventieteam Moerdijk-dorp en Stichting Nostalgisch Moerdijk.

Jopie Vermeulen-Leest

Jopie Vermeulen-Leest uit Zevenbergschen Hoek was de oprichter van Stichting De Lisdodde, het betreft het realiseren en het functioneren van een woonvoorziening met mensen met een beperking in Lage Zwaluwe. Deze woonvoorziening werd in 2011 gerealiseerd. Jopie is nog steeds actief als vrijwilliger bij De Lisdodde.

Gerard Dielemans

Gerard Dielemans uit Zevenbergen werkt sinds 1974 als vrijwilliger bij voetbalclub Virtus, onder meer als trainer, jeugdbestuurslid, assistent-coördinator van de maandagochtendploeg en verkoper van loten. Ook bestuurt hij de buurtbus van Zevenbergen naar Etten-Leur.

Wim Luijten

Wim Luijten uit Zevenbergen verricht allerlei hand- en spandiensten voor Harmonie Oranjevaan. Ook is hij voorzitter van deze vereniging. Daarnaast is hij betrokken bij het Westhoeks Mannenkoor en Stichting Fijnaart Muzikaal.

Theo Schouwenaars

Theo Schouwenaars uit Langeweg zet zich voor verschillende activiteiten in. Zo was hij actief voor de Parochie H. Hart van Jezus uit Langeweg. Nu is hij nog vrijwilliger bij de parochiekerncommissie Langeweg van de Immanuelparochie, Wijkvereniging Langeweg, Krachtig Buiten, IVN, de buurtbus en ANV Drimmelen en Moerdijk.

Rob Lormann

Rob Lorman uit Zevenbergschen Hoek was een zeer actief vrijwilliger. Zo was hij veertig jaar betrokken als bestuurslid en vrijwilliger bij tennisvereniging Het Bossche Lintje. Ook zette hij zich in voor Stichting Gemeenschapshuis De Zevensprong, de Moerdijkse Tennis Kampioenschappen en Stichting Cultuur Moerdijk

Bep Mouwen-Janssen

Bep Mouwen-Janssen uit Zevenbergschen Hoek is al sinds 1980 actief voor de EHBO-Vereniging Zevenbergschen Hoek en de EHBO-vereniging Langeweg. Daarnaast zet zij zich in als collectant voor het Centraal Comité Zevenbergschen Hoek, vrijwilliger bij het Zomerkarnaval Zevenbergschen Hoek en als toezichthouder bij de kinderspeeltuin.

Annie Leijs-Melisse

Annie Leijs-Melisse uit Zevenbergschen Hoek is van alle markten thuis. Zij gaat al sinds 1958 mee als vrijwilliger bij de bedevaart naar St. Gerardus. Van 1960 tot 2020 hielp zij bij het Rode Kruis. Daarnaast bekleedt zij de voorzitterspost van RK gemengd koor Cecilia en de bestuurslidpost van KBO Zevenbergschen Hoek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief