Foto: Angelique van de Reijt

Terrassen Willemstad na heropening meteen vol: ‘’We hebben het lekker druk!’

WILLEMSTAD - Op het terras bij het Wapen van Willemstad maakt manager Dao (32), midden op het overvolle terras een fles cava open, waarbij de kurk precies in de 3 meter hogere goot plopt. 


Een feestelijk moment voor een interview op dit zonnige Willemstadse terras. “We zijn ontzettend blij om weer open te mogen zijn en kunnen het bijna niet geloven, want het is al zo vaak uitgesteld. We hebben nu ook een gedeeld terras op de Parade voor het oude Raadhuis samen met restaurant Bellevue. We hebben beiden daar extra “corona”-ruimte voor 50 personen dus echt fifty- fifty. Dat werkt voortreffelijk bij dit mooie weer. Gelukkig kunnen onze gasten met slecht weer nog voor ons pand onder de luifel plaatsnemen, maar helaas zijn dat maar circa 10 tafels. Ook zijn we een hotel met 15 kamers en hebben we, de winter door, onze gasten daar toch kunnen ontvangen inclusief ontbijt en diner op de kamer. Dat liep redelijk, maar nu zijn we toch wel erg blij met de versoepelingen.” Dao werkte eerder al voor de Rotterdamse eigenaar van het Wapen van Willemstad in diverse andere horecagelegenheden van dezelfde groep.

Ober Sander Zeeman (18) en serveerster Katja Oostdijck (18) zijn ook weer helemaal happy met de volle terrassen. Sander zit op de horeca-opleiding van de Rooi Pannen in Breda en Katja studeert psychologie in Tilburg. Dus zij verdienen graag een centje bij in hotel/restaurant het Wapen van Willemstad. “Wij hebben het lekker druk op deze zonnige zaterdag en krijgen veel coronafooi”, lacht manager Dao.

Angelique van de Reijt,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>