Afbeelding

NAC wint overtuigend met 0-2 van NEC

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

MOERDIJK - NAC heeft maandagavond in de uitwedstrijd tegen NEC geen punten gemorst. De club uit Breda won overtuigend met 0-2.

In Nijmegen was het voor NAC vanavond na tien minuten al raak. Na een overtreding op De Rooij in het zestienmetergebied mocht NAC de bal op de stip leggen, waarop El Allouchi de 1-0 binnenschot.

Tien minuten later was het opnieuw raak. Sydney van Hooijdonk schoot op fenomenale wijze vanuit een vrije trap de 2-0 binnen.

Daarmee stond ook meteen de eindstand al op het scorebord. Hoewel NAC nog mooie kansen kreeg om in de tweede helft de derde treffer binnen te schieten, hield de doelman van NEC zijn goal schoon. Nick Olij deed hetzelfde, waardoor NAC de drie punten mee naar huis neemt.

Trainer Maurice Steijn was niet van de partij. Vanwege een reis naar Ibiza zit Steijn in quarantaine. Assistent-trainer Hans Visser nam de honneurs waar.