Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Marc Flipsen speelt sinds derde met lego: ‘Heb nooit iets weggedaan’

Door: Tom Rietveld Algemeen

Via een tip komen we bij Marc Flipsen (46), die bij Shell Moerdijk werkt. En laat nu Shell een belangrijke sponsor zijn van Lego. Olie is de grondstof van het plastic waarvan de blokjes worden gemaakt. Marc: “Oh, dat wist ik niet eens. Ik speel al vanaf m’n derde met lego op zolder. De ton met lego omver en plat op de grond op een plaid zoeken en bouwen tot etenstijd. Altijd direct met technisch lego, nooit duplo”.

“Bij het kiezen op de basisschool wist ik al direct dat ik een technisch vak zou gaan doen. Via de MAVO naar de MTS en later op mijn 34ste nog de HBO gedaan. In de elf jaar bij de Marine heb ik naast theorie enorm veel praktische kennis opgedaan, In 2008 gesolliciteerd bij Shell en daar als technicus begonnen en na het behalen van mijn HBO doorgegroeid naar Maintenance Engineer”.

Nooit iets weggedaan

Marc: “Vanaf m’n zestiende een hele tijd geen lego. Dat noemen ze ‘Dark Ages’ in lego taal. Dan ben je niet met lego bezig. Daarna komt AFOL (Adult Fan Of Lego), dat ben ik dus nu. Nooit iets weggedaan. Nu koop ik steeds sets en blijft het bouwsel even staan of kun je het verkopen of weggeven. Oudere exemplaren zijn op emotioneel vlak goud waard”.

Communities

“Er is een LEGO Facebook community. Via allerlei websites zijn er instructies te verkrijgen zoals Rebrickable.com of bij Brick OWL waar losse onderdelen te bestellen zijn”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief