Foto: Janneke Driesprong

Historische bunker in Willemstad was voor even toegankelijk: Uniek inkijkje

WILLEMSTAD - Eén van de historische bunkers in de wallen van Willemstad was afgelopen week even voor iedereen toegankelijk. De deuren moesten worden vervangen en werden er tijdelijk uitgehaald. Inmiddels heeft de gemeente Moerdijk -eigenaar van de bunkers- nooddeuren geplaatst, zodat de toegang weer is afgesloten. 


In de vestingwallen zitten in totaal twaalf tot dertien bunkers. De gemeente knapt de voormalige schuilkelders op dit moment op. Ze worden in de oude stijl opgeknapt. Zo komen er ook nieuwe vestingdeuren en ondergaat ook het paadje een metamorfose. Na deze renovatie gaan alle bunkers in de verhuur. 

Verhuur

“We hebben er op dit moment twee verhuurd”, meldt een woordvoerster van de gemeente. Aan het eind van dit jaar wordt beslist wie de kelders mag huren. Er is al veel belangstelling voor. “De manier waarop we ze gaan verhuren is nog niet bepaald, maar vast staat dat we er goed over gaan communiceren, omdat we vinden dat iedereen gelijke kansen moet hebben”, besluit de woordvoerster. 


Foto Janneke Driesprong


Foto Janneke Driesprong

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>