Afbeelding
Foto: Shutterstock

Hemelvaartsweekendweer: zuiden en midden pittige buien

Door: Remko Vermunt Algemeen

MOERDIJK - Tijdens Hemelvaart schijnt de zon geregeld, maar er ontstaan ook enkele pittige buien met kans op onweer. Vooral het midden en zuiden maken kans op deze buien, elders is het vaker droog. Met 15-18 graden is het tijdens droge perioden aangenaam weer voor buitenactiviteiten. 

Ook vrijdag is vooral in het midden en zuiden kans op buien. Zaterdag en zondag maakt het hele land kans op een bui en het is aan de frisse kant met 14-17 graden. Waarden tussen 16 en 19 graden zijn gebruikelijk. Het lange Hemelvaartsweekend komt net één dagje te laat, want woensdag was de mooiste dag van de week. 

Vooral midden en zuiden kans op pittige buien

Tijdens Hemelvaart wisselen zon en wolken af, maar de kans op bui neemt toe in vergelijking met woensdag. Vooral het midden en zuiden maken kans op enkele pittige exemplaren, mogelijk met onweer en hagel. In het noorden blijft het zo goed als droog. Het wordt 15 graden in het noorden. In het midden en zuiden wordt het 16 à 17 graden. In delen van Limburg en Brabant kan het 18 graden worden. Als de zon wat langer schijnt tijdens droge perioden kunnen de maxima net wat hoger uitvallen. Het is dan aangenaam weer voor buitenactiviteiten. 

Vooral aan het begin van de middag oppassen voor verbranden

Met zonkracht 4 tot 5 moet wel rekening worden gehouden met verbranden. Zeker aan het begin van de middag, als de zon hoog aan de hemel staat, kan een onbeschermde huid al na 20 tot 60 minuten verbranden. Naast een extra laagje kleding en een paraplu is zonnebrandcrème, een petje of hoed als bescherming tegen de krachtige zon een handig item om mee te nemen voor wie op stap gaat.   



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief