Ga jij op de fiets door de polder?
Ga jij op de fiets door de polder? Foto: Shutterstock

Fietstocht ‘n Bietje Gezond de Polder Rond strijkt neer in omgeving Fijnaart

Door: Monique Jansen Algemeen

FIJNAART – De fietstocht ’n Bietje Gezond de Polder Rond strijkt dit jaar in Fijnaart neer. Deelnemers kunnen terecht bij de boerderijwinkels in de omgeving. De organisatie heeft voor zaterdag 19 juni twee routes uitgezet.

Vorig jaar werd de route succesvol gereden in de omgeving van Zevenbergen. Ongeveer zeventig mensen deden toen mee. Voor de Bietje Gezond-tour door de Fendertse polder is gebruik gemaakt van de bestaande Oude Appelaarsepolderroute. Deelnemers kunnen kiezen uit afstanden van 9 en 16 kilometer. 

Wie deel wilt nemen, koopt voor de kinderen voor 5 euro een rugzakje met gezonde snacks voor tussendoor, de route, een recept en een strippenkaart. Met de strippenkaart kunnen jongens en meisjes meedoen aan activiteiten, zoals zaklopen, honing proeven en het meerijden met de streekwinkelexpress. De route start aan de Appelaarseweg 43 en doet verschillende bakkerijen en streekwinkels aan. Tussendoor kun je mogelijk genieten van een aantal oldtimertractors. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van ’n Bietje Gezond.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief