Afbeelding
Foto: Amphia ziekenhuis

Kristallen laten zieke kinderen in Amphia ziekenhuis verbonden voelen met thuis

Door: Hanneke Marcelis Algemeen

BREDA - Zieke kinderen die in het Amphia liggen moeten hun familie en vriendjes missen, maar de regenboogboom moet ervoor zorgen dat zij zich toch wat meer verbonden voelen met thuis. Daarnaast dient het als een tool om in gesprek te gaan met de kinderen over de moeilijke periode. 

Kinderen die opgenomen zijn in het ziekenhuis gaan vaak door een moeilijke periode. Ze zijn ziek en missen hun familie en vriendjes. Om zich toch verbonden te voelen met thuis, krijgen kinderen die in het Amphia liggen een Regenboogboom, aangeboden door Stichting de Regenboogboom. In een pakketje zitten twee kristallen: één voor de patiënt en één voor thuis. Als er licht op het kristal schijnt, verschijnen er regenboogjes in de kamer, wat laat zien dat de kinderen en hun familie aan elkaar denken.

De eerste pakketjes zijn onlangs feestelijk overhandigd door Evert-Jan van Zandvoort. Sindsdien delen Medisch Pedagogisch Medewerkers van het Amphia de Regeboompakketjes uit. De kristallen dienen daarnaast als een extra tool om het gesprek aan te gaan met het kind en de verbinding met thuis tastbaar te maken. Ook komen er regelmatig vrijwilligers van de stichting langs in het Bredase ziekenhuis. Zij gaan bij de kinderen langs en vertellen verhalen, zingen en spelen, waardoor kinderen hun veerkracht kunnen vinden en ze door de moeilijke periode geholpen worden. 

 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief