Afbeelding
Foto: Wijnand Nijs

Meer dan 500.000 euro opgehaald voor Tanja Groen na oproep Peter Schouten

Door: redactie Algemeen

BREDA - De inzamelingsactie voor de gouden tip in de zaak van de vermiste Tanja Groen gaat als een speer. Peter R. de Vries is de initiatiefnemer van de actie. Sinds de aanslag op zijn leven is het aantal donaties flink toegenomen. En nadat Peter Schouten gisteren ook een oproep deed om te doneren, ging de teller door de half miljoen euro. 

“Mag ik u iets vragen?”. Zo begon de tweet die de Bredase Peter Schouten zondag plaatse. Het was de start van een oproep aan heel Nederland om te doneren voor de gouden tip in de zaak Tanja Groen. “Ik ken Peter R. De Vries al ruim 30 jaar en als ik iets weet dan is het dat hij geen medelijden wil maar nu zou zeggen: get the job done. Hoe mooi zou het zijn als hij wakker wordt en wij kunnen vertellen dat de 1 miljoen tipgeld voor Tanja Groen binnen is”, aldus de Bredase advocaat. “Wilt u mij helpen dat voor hem te realiseren? Doneer s.v.p. Retweet en media, radio, tv, blogs help ff mee vandaag https://stichtingdegoudentip.nl/nl/.”

Aan die oproep is massaal gehoor gegeven. Veel media gaven aandacht aan de oproep van Schouten en de teller voor de gouden tip in de zaak Tanja Groen ging zondagavond door de 500.000 euro heen. Maandagochtend staat de teller op 515.226 euro.

Over Tanja Groen
Tanja Groen is al meer dan 27 jaar vermist. Na een feestje bij studentenvereniging Circumflex in 1993 pakte Tanja (18) haar fiets en reed in de duisternis in de richting van het Vrijthof in Maastricht. Vanaf dat moment ontbreekt elk spoor van haar. Het volledige verhaal lees je hier.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief