Foto: Angelique van de Reijt

Jongeren blij met kleine gezellige Bar in centrum van Klundert

KLUNDERT - Cees Dekkers (54) is sinds 5 december 2019 eigenaar van de kleine gezellige Bar in het centrum van Klundert. “Tja, toen ik net 10 weken open was, moest ik meteen 4 maanden dicht, daarna weer 3 maanden open en daarna weer dicht en wel voor maar liefst 7 maanden!” zegt uitbater Cees, terwijl ik hem spreek op het terras in de stralende zon. “Dat was echt zo zonde, alle kosten liepen gewoon door en van de kleine vergoeding van de overheid kon ik echt niet leven.”


Gelukkig heeft Cees half mei al de terrasvergunning kunnen regelen met de gemeente. Café de Bar heeft twee terrassen, 1 aan de overkant van de kroeg en een heel groot terras op 1 van de vlonders over de Bottekreek, aan de zijde van zijn Bar .Café de Bar telt slecht 35 vierkante meter, dus kroegbaas Cees Dekkers is heel blij dat het nu mooi weer is en zijn terrassen open mogen. 

“Gelukkig weten de gasten de Bar ook goed te vinden. Vroeger was hier de Bruine Pater en de Hellebaert, toen was het echt een bruine kroeg. En op de hoek voor het stadshuis zit ook nog café de Neep. Ik heb geprobeerd om het wat moderner te maken. We zijn geopend op donderdag tot zondag van 16.00 tot sluitingstijd. Maar op mooie dagen, zoals deze, gaan we natuurlijk al eerder open. Mijn stamgasten komen dan meestal al ‘s middags lekker op het terras zitten tot een uur of 8/9 en daarna weet de jeugd ons ook al echt goed te vinden, bijvoorbeeld de beachsoccerteams, als ze uit Scheveningen komen na hun voetbalwedstrijden op het strand daar. Op de andere vlonder gebeurt nu weinig. Voorheen was daar het terras van restaurant Kelian en ook altijd vol en gezellig. Nu is het letterlijk en figuurlijk een beetje “stil aan de overkant”, zegt Cees. 

Die mix van jeugd maakt het juist hartstikke leuk, meestal nemen ze hun eigen muziek mee.” “Cees houdt niet zo van stampmuziek” , zegt zijn vrouw Annette die inmiddels ook aangeschoven is. “Ze draaien juist heel veel Nederlandstalig en vooral André Hazes is favoriet. Het is gewoon een hele leuke ontmoetingsplek voor iedereen. De jongeren hebben bijna 2 jaar in corona tijd thuis gezeten, dus zijn nu heel blij met deze plek in Klundert. Zo kunnen we heerlijk de zomer vieren in café de Bar met wat snackjes en een drankje”, aldus Cees.

Angelique van de Reijt,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>