<p>Anja en Ron zijn er klaar voor!</p>

Anja en Ron zijn er klaar voor!

(Foto: WILL ROMBOUTS)

Darttoernooi bij Tune Meer Moerdijk: ‘Het is helemaal nieuw en vooral laagdrempelig’

MOERDIJK - Een darttoernooi waar iedereen aan kan deelnemen, dat was al jaren de droom van Ron Stofmeel. Op zaterdag 6 november bij Tune Meer Moerdijk komt die droom uit. Iedereen vanaf 15 jaar mag en kan meedoen met het darttoernooi. 


Ron heeft zelf wat moeite met rekenen en zo is het idee ontstaan. Tellen is namelijk erg belangrijk bij darten en dus is voor velen de drempel hoog om aan een darttoernooi mee te kunnen doen als ze niet zo goed kunnen rekenen. 

Ron ging met zijn ambulant begeleider praten en kwam zo terecht bij Anja Buijtenhuis die werkt bij Tune Meer Moerdijk: “Ik heb overlegd met zijn begeleider van; zie jij daar kansen in? We waren het er alle drie over eens dat dit geregeld kon worden en dus gingen we aan de slag.” 

Activiteiten op maat

Bij Tune Meer Moerdijk hebben ze al vele activiteiten die op maat zijn. Zo is er zwemmen, voetballen en zelfs bowlen voor mensen met een beperking. Ze vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om mee te doen met een activiteit. “Voor deze doelgroep is het sociale aspect ook heel belangrijk, dat stukje ontmoeten. Dat merkten we ook toen we het darttoernooi aankondigden,” vertelt Anja. 

Er zijn namelijk al tien aanmeldingen in anderhalve week. In totaal kunnen er maximaal twintig mensen meedoen. “Het is heel nieuw en vooral laagdrempelig. Wij zorgen overal voor, ook voor bijvoorbeeld de tellers zodat mensen niet zelf hoeven te tellen.” 

Vol enthousiasme

Nadat Anja met Ron’s begeleider had gesproken, gingen zij en Ron overleggen. Een paar weken later was alles al bedacht. “We wilden het toernooi eerst begin volgend jaar houden, maar we waren zo enthousiast. We dachten: waarom niet nu al?” Ze denken ook optimistisch, want door nu al een editie te houden, kunnen ze wellicht in het voorjaar de tweede editie houden. 

Volgens Anja heeft dat een duidelijke reden. “Doordat de doelgroep niet kan rekenen, nemen ze nooit deel aan een darttoernooi. Wij hebben tellers geregeld, dus bij ons hoeven ze niet te rekenen. Dat maakt het voor hen fijner en gemakkelijker om mee te doen.” 

De wedstrijd

Er kunnen maximaal twintig mensen meedoen, tot nu toe zijn er zo’n tien aanmeldingen. Afgaande van dat er twintig deelnemers zullen komen, zijn er vijf banen en vijf poules. Als iedereen tegen elkaar heeft gespeeld volgt er een kwartfinale, vervolgens een halve finale en uiteindelijk natuurlijk de finale. De wedstrijd begint om 13:30 en zal rond 18:00 a 19:00 klaar zijn. Entree is gratis, voor consumptie wordt wel geld gerekend. Aanmelden kan hier. Of er naast de eer nog een echte prijs wordt uitgereikt, is nog niet bekend. “We willen vooral een herinnering meegeven,” legt Anja uit. 

Toekomstige edities

Aangezien er nu al tien aanmeldingen binnen zijn in anderhalve week, lijkt het erop dat de activiteit erg leeft. “Mocht er veel animo zijn, dan wordt het een terugkerende activiteit. Wellicht niet iedere maand, want dan is het niet leuk meer. Wie weet,” aldus Anja Buijtenhuis, medeorganisator van het speciale darttoernooi en werkende bij Tune Meer Moerdijk. 

Marloes Smits
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;