<p>De brandweer en politie kwamen ter plaatse.</p>

De brandweer en politie kwamen ter plaatse.

(Foto: CHRISTIAN TRAETS)

Groot tekort aan brandweerlieden in gemeente Moerdijk: Vier posten zoeken extra mensen

MOERDIJK - De brandweer start deze week met de werving van nieuwe parttime brandweermannen en vrouwen. Er zijn dringend nieuwe collega’s nodig voor de brandweerposten in Moerdijk, Willemstad, Klundert en Standdaarbuiten. 


Parttime brandweermannen en vrouwen blussen niet alleen branden, maar redden ook mensen en dieren, bestrijden ongevallen met gevaarlijke stoffen en bevrijden ook verkeersslachtoffers uit auto’s. Wie interesse heeft in het brandweerwerk dient minimaal 18 jaar of ouder te zijn en woont of werkt maximaal vijf minuten van de kazerne. 

Een goede fysieke en mentale conditie is belangrijk. Wie interesse heeft, is welkom op een informatieavond. Daar leg je een sporttest af en maak je kennis met het brandweerteam. Daarna begint een stageperiode van drie maanden. Als die goed bevalt, beginnen de officiële avondopleiding die één tot twee jaar duurt. Wie interesse heeft kan contact opnemen met  parttimehero@brandweermwb.nl.. 

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/moerdijk&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;