Vlnr: Jaap Kamp; Marijn de Deugd; Ellie van Wijk (BBB); Kleis Willemstein; Peter Stehouwer; Wim de Pijper
Vlnr: Jaap Kamp; Marijn de Deugd; Ellie van Wijk (BBB); Kleis Willemstein; Peter Stehouwer; Wim de Pijper Foto: Tom Rietveld

Burger Belangen Moerdijk wordt bondgenoot van BoerBurgerBeweging

Door: Tom Rietveld Politiek

ZEVENBERGEN – De namen van de partijen BBM en BBB hebben al veel overeen, maar vanaf deze maand gaan ze ook officieel samenwerken: De Burger Belangen Moerdijk (BBM) en de Boer Burger Beweging (BBB). Fractieleider Peter Stehouwer kwam woensdag met een klein gezelschap bijeen in café De Bakkerij om een intentieverklaring te ondertekenen. 

Peter Stehouwer:” Ongeveer 4 maanden terug heb ik de Boer Burger Beweging benaderd met de vraag: Zijn jullie van plan om lokaal op te treden in de komende gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022? Dat was toen nog niet aan de orde. De reactie was dat ze veel aanvragen hebben gehad, maar dat ze geen eigen lokale partijen opzetten, aangezien dat nogal wat organisatie vereist. Een paar maanden later hebben ze ons gemeld dat ze wel zover waren om verder te praten over de mogelijkheden iets samen te doen. We hebben ideeën en intenties over en weer uitvoerig besproken. Ook de programma’s passen zeer goed bij en op elkaar”. 

Peter vervolgt: “Wij willen met behoud van onze eigen lokale identiteit, graag samenwerken met een landelijke partij, dus met connecties in en naar Den Haag. Optrekken met een partij met duidelijke meerwaarde, waarmee we ons sterk verbonden voelen. Vandaar nu een bondgenootschap. De Boer Burger Beweging (BBB) is momenteel in gesprek voor samenwerking in 24 gemeentes in Nederland. Wij zijn bij een van de eersten waarmee nu een bondgenootschap is gesloten. Na de gemeenteraadsverkiezingen 2022 kunnen de BBB bondgenoten in het land onderling een platform vormen, zodat kennis, ervaring, moties etc. uitgewisseld kunnen worden”. Dit zijn de belangrijke drie laatste regels van de ondertekende intentie: Het is niet de intentie van de partijen om het BBB Bondgenootschap tot in detail te beschrijven. Het is de intentie om met goede wil en gezond verstand een mooie samenwerking te bewerkstelligen, het BBB Bondgenootschap. 

Jonge partij

Ellie van Wijk: “BBB doet niet zelf mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in Moerdijk, maar wil wel samenwerking met BBM. We willen in meer gemeentes samenwerken met lokale partijen om ons te wortelen, nestelen in gemeentes. We zijn een nog jonge nieuwe partij met veel ambities. Je kunt elkaar helpen en versterken. Het belang is dat kernen leefbaar blijven. Oog hebben voor de lokale issues. Er gebeurt zo ontzettend veel en er is een grote strijd om grond. Onze prioriteit is het platteland.”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief