Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Ilse uit Klundert is student verpleegkunde: ‘De zorg is echt mijn ding’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

‘De zorg moet in je zitten, je moet een mensenmens zijn”, zegt Ilse Verhees (19 jaar) uit Klundert. Ilse is, na de havo, nu derdejaars studente hbo-verpleegkunde aan de Avans Hogeschool in Breda. 

Ilse loopt sinds september een half jaar stage in de thuiszorg via Surplus. ‘’Ik heb al stagegelopen op de revalidatie en op een psychogeriatrie- en somatiek-afdeling. De zorg is echt mijn ding, elke ochtend om 06.00 uur opstaan en dan starten met de verpleegkundige route huis aan huis. Via speciale procedures binnenkomen bij mensen die op bed liggen. Ik doe van alles: van ondersteunen bij het douchen, steunkousen aantrekken, wondzorg, overbelaste mantelzorgers signaleren, ondersteunen in de terminale fase en veel meer.”

“Na de route pak ik een stukje organisatie en coördinatie op met de wijkzuster, waarbij ik onder andere zorgplannen maak en ervoor zorg dat de multidisciplinaire samenwerking met, onder meer met de fysiotherapeuten, diëtisten en artsen vlot verloopt. Als verpleegkundige, bij de mensen thuis, draag je veel verantwoordelijkheid en moet je vaak op korte termijn beslissingen nemen, waarvoor je natuurlijk wel altijd kunt overleggen met je collega’s. Daarbij moet je dus erg zelfstandig kunnen werken en flexibel zijn. Je moet in een korte tijd de thuissituatie goed in kunnen schatten, want soms al 10 minuten later, moet je bij het volgende adres zijn. Iedereen die hart voor de zorg heeft, raad ik werk en opleiding in de zorg aan, zodat de mensen die zorg nodig hebben, ook de zorg ontvangen die ze verdienen.’’



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief