Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Patty werkt in wijkteam Surplus in Klundert: ‘Wij zijn visitekaartje van de zorg’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

Er wordt veel gesproken over Corona en de Zorg. Als iedereen in lockdown zit, werken mensen in wisselende diensten gewoon door. 

Patty Ardon-Buijs (53) is verpleegkundige in het 18-tallige wijkteam van Surplus in Klundert, Noordhoek en Tonnekreek.” Wij zijn het visitekaartje van de zorg”, zegt Patty trots. Ruim 30 jaar geleden na de Mavo, deed ze de tussenopleiding verzorgende op de Intas. Via haar vakantiebaantje in Huize Zevenbergen mocht ze bij Sancta Maria de opleiding ziekenverzorgende doen. Daarna is ze moeder geworden en gestart als avond,-en weekendhulp. “Ik mocht toen de opleiding Verzorgende IG en MBO Verpleegkundige niveau 4 volgen op het Vitalis College. Nog steeds volg ik bijscholingen en begeleid ik de stagiaires. “

“Ik werk “huis aan huis”, daarmee heb ik dus veel verantwoordelijkheden en kan erg zelfstandig werken, hoewel communicatie en hulplijnen met collega’s en onze wijkzuster Pamela Kampman ook heel belangrijk zijn. We hebben 1x per 6 weken online overleg via Teams. Natuurlijk moeten wij gewoon zorg verlenen aan coronapatiënten thuis met de officiële bescherming. Gelukkig blijft de jeugd na hun stage in ons team, zodat we steeds meer verjongen. Eerst was ik heel lang de jongste en nu hoor ik al bij de oude stempel. Ik heb geleerd om respect te hebben voor de wensen van de mensen en dus beleefd, kritisch en doortastend te zijn, waarbij vertrouwen en humor ook een grote rol spelen! “ lacht thuiszorg-verpleegkundige Patty. “Goede samenwerking en communicatie daar gaat het om”, voegt ze nog snel toe.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief