Foto: Tom Rietveld

Verenigingen halen oud papier niet langer op: ‘We zijn uitgekomen op overgangsregeling’

Bij het sluiten van het contract in 2016 met Afvalservice Breda bleef de verwerking van karton en papier nog bij Kempenaars vanwege contractuele verplichtingen.


Wethouder Jack van Dorst: “De overgang van papier en karton per 2022 naar Breda heeft ook gevolgen voor enkele scholen en verenigingen, die jarenlang extra inkomsten hadden doordat ze papier en karton inzamelden. Veel vrijwilligers deden dit werk met hart en ziel. We hebben ze begin 2021 geïnformeerd en in september hebben we een informatie bijeenkomst georganiseerd met de 7 betrokken verenigingen en scholen om ze te informeren en een goed beeld te krijgen van de consequenties die het voor hen heeft.”

“Hoewel het contract met Afvalservice Breda vóór mijn wethouderschap is aangegaan, ben ik politiek verantwoordelijk en dat ga ik niet uit de weg. Om heel helder te zijn we hebben gewoon in gezamenlijkheid - ambtelijk en bestuurlijk – ons afgevraagd: ‘hoe gaan we op een gepaste wijze met deze situatie om’. Op dat moment was er nog geen besluit genomen hoe we dit op een nette wijze konden oplossen. Het beeld en de onderbouwing vanuit de betrokken verenigingen en scholen wilden we betrekken bij de besluitvorming door het college. 

Overgangsregeling

“We zijn uitgekomen op een overgangsregeling gedurende drie jaar. Het eerste jaar 100% van de gemiddelde opbrengst van 2019 en 2020 . Tweede jaar tweederde deel en het derde jaar één derde deel. Een dergelijke afbouwregeling is ook landelijk heel gebruikelijk. In de tussentijd kunnen verenigingen en scholen uitkijken naar nieuwe mogelijkheden om de exploitatie bij te stellen.”

Tom Rietveld,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>