Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Horeca protesteert vandaag tegen lockdown, burgemeester heeft begrip

Door: Monique Jansen Algemeen

MOERDIJK - Een deel van de ondernemers in de gemeente Moerdijk opent vandaag de deuren om een statement te maken tegen de huidige beperkingen die voor hen gelden. Het college van burgemeester en wethouders heeft begrip voor dit initiatief van de lokale ondernemersverenigingen. Wel verwachten het college en de ondernemersverenigingen dat deelnemers aan het protest (ondernemers én klanten) zich houden aan de coronamaatregelen.

De gemeente Moerdijk ziet dat de afgelopen twee jaar een zware strijd is gevoerd tegen de COVID 19-pandemie. Alle partijen, waaronder de lokale ondernemers, hebben grote offers gebracht. Het naleven van alle regels, het aanspreken van klanten, maar vooral ook offers van financiële aard die in de gezinnen van onze ondernemers hard worden gevoeld. En de mentale gevolgen van dien.

Burgemeester Aart-Jan Moerkerke: “In de gemeente zijn verstandige ondernemers actief die het coronabeleid de afgelopen twee jaar naar behoren hebben nageleefd en uitgedragen. Wij hebben er begrip voor dat sommige van onze ondernemers na komende persconferentie de behoefte zullen voelen om een statement te maken voor een evenwichtiger coronabeleid en aandacht voor hun situatie, zoals ook omschreven in eerdergenoemde motie.”

“Trots dat we de handen ineenslaan”

Lennard Zwaard laat als initiatiefnemer en vertegenwoordiger namens de ondernemersverenigingen weten trots te zijn op dit gezamenlijk signaal om op te komen voor de belangen van de lokale ondernemers. “Het is goed te weten dat we er niet alleen voor staan en we de steun voelen van het bestuur van de gemeente Moerdijk.” Ondernemers mogen tot 20.00 uur protesteren. Wel dienen zij klanten om een QR-code te vragen.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief