Basisschool De Cocon in Klundert sloot eerder de deuren.
Basisschool De Cocon in Klundert sloot eerder de deuren. Foto: Tom Rietveld

Nadenken over beste locatie scholencomplex in Klundert

Door: Tom Rietveld Algemeen

KLUNDERT - Wat is de beste locatie voor een scholencomplex in Klundert? Dat gaat de gemeente uitzoeken. “Daarvoor is een start budget nodig om een start document op te stellen. In het college is daar inmiddels ja tegen gezegd”, vertelt wethouder Eef Schoneveld. 

Het doel van het project is om te komen tot adequate huisvesting voor de vier scholen in Klundert en indien mogelijk een combinatie met aan het basisonderwijs gerelateerde of versterkende voorzieningen, zoals voor- en naschoolse voorzieningen, jeugdhulp en consultatiebureau”.

“De gemeente is verantwoordelijk voor voldoende en adequate onderwijshuisvesting voor de basisscholen De Rietvest, De Molenvliet en Het Bastion en speciaal basisonderwijs in Klundert. Daarom stelt het college voor een haalbaarheidsonderzoek te doen voor vervangende nieuwbouw (of renovatie) van schoolgebouwen en hierbij ook andere sociaal maatschappelijke accommodaties te betrekken“, aldus Schoneveld.

Tal van locaties passeren de revue: Gasfabriek terrein, Niervaert, Blauwe Hof en de bestaande locaties van de schoolgebouwen. Belangrijk punt van aandacht zijn de verkeersstromen.” Deze fase bestaat uit een onderzoek dat begint met het opstellen van een ruimtelijk programma en een locatie onderzoek waarbij we de huidige locaties in beeld brengen en mogelijke nieuwbouw locaties. Vervolgens wordt er een haalbaarheidsstudie uitgevoerd op basis van de door de raad gekozen voorkeurslocatie. We verwachten dat er in 2022 een besluit wordt genomen door de gemeenteraad over de voorkeurslocatie en dat de haalbaarheidsstudie in 2023 wordt afgerond”.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief