Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Kevin uit Moerdijk loopt met buurtpreventiehond: ‘Hij heeft zijn eigen hesje!’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

MOERDIJK - Kevin Verspuy (40 jaar) is ZZP-er en heeft een eigen hoveniersbedrijf. Hij beleeft hele drukke tijden in de Tuinbranche dankzij Corona. Iedereen is veel thuis en wil de tuin in orde hebben. Toch maakt hij 2x per maand tijd vrij om met zijn buurman Kees het buurtpreventierondje te lopen. 

“Onze “nieuwe” burgemeester is met heel slecht weer al eens een rondje meegelopen. Daarna kwam hij vervolgens voor ons hele team stormparaplu’s brengen. Dat was een hele leuke attentie en waardering voor ons vrijwilligerswerk”, zegt Kees beaamt door Kevin. Sommigen doen de route op de fiets, zelfs door de polder, want dat mag ook. Voor het coronatijdperk was er een infoavond voor alle buurtpreventie-teams uit alle kernen van de hele gemeente Moerdijk. “Dat was een leuke en leerzame avond met gastsprekers. Hopelijk kan er snel weer eens zoiets georganiseerd worden om te horen, hoe ze het in andere kernen aanpakken”, zegt Kevin. 

Tijdens het lopen krijgt hij een bericht op zijn telefoon via de buurtpreventieapp van Jos Schalk: een meisje is hedenmiddag lastiggevallen op de weg vanaf het station richting Moerdijk. Zo worden wij dus op de hoogte gehouden en kunnen we dan ook specifiek tijdens onze route hier op letten”, zegt Kevin. De buurtpreventieronde gaat vanavond, vanaf de Ankerkuil, via de snackbar, richting tennisbaan, via koning Hakonstraat, via Steenweg, door de Visserstraat, via de haven naar de Grintweg, Margrietstraat en de Schokkerstraat. Hond Mace van Kevin loopt met de mannen de avondronde mee, met zelfs zijn eigen honden-buurtpreventiehesje aan!



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief