Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Eric is buurtpreventievrijwilliger in Moerdijk: ‘We vangen echt geen boeven hier’

Door: Angelique van de Reijt Algemeen

MOERDIJK - “De meeste Moerdijkers lopen mee met de buurtpreventie voor de sociale contacten. En natuurlijk om lekker buiten te zijn, maar vooral voor het veiligheidsbelang van ons dorp Moerdijk”, zegt Erik Westerburger (43) enthousiast. Eric werkt als logistiek magazijnmanager bij een bedrijf in persoonlijke beschermingsmiddelen in Dordrecht. Hij woont met zijn vriendin in Moerdijk dorp. 

“We vangen echt geen boeven hier. Wat we weleens meemaken is dat mensen de sleutels op de voordeur laten zitten, of de garagedeur openlaten staan. Ook signaleren we weleens vreemde auto’s op vreemde plekken en zwerfvuil. Dat kunnen we dan melden in de alert-app en natuurlijk spreken we de bewoners er met een gezellig praatje op aan. Het meest enerverende wat ik meegemaakt heb hier, was een zwerver die bij de kerk sliep. We hebben met die man een goed gesprek gehad, hem daar 1 nacht laten slapen en de volgende dag was hij al weer vertrokken.” zegt Erik

. Op de vraag waarom je als vrijwilligers ‘s avonds na je werk in weer en wind rondjes gaat lopen door je woonplaats antwoord Erik; “Verantwoordelijkheid en veiligheidsgevoel, iets kunnen betekenen voor je medebewoners van onze gemeenschap. Daarom lopen we ook altijd door het “seniorenstraatje” ofwel de de Visserstraat. Daar worden we altijd gecontroleerd door de oudjes, ze weten het precies als we een uurtje later of eerder komen. Zo houden wij hen in de gaten en zij ons!”



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief