Foto: Tom Rietveld

Musical All in the Game van Markland College wordt na twee jaar alsnog opgevoerd

ZEVENBERGEN - Het is een jaarlijks initiatief dat de leerlingen van het Markland College hun ouders verrassen met de uitvoering van een musical. De afgelopen 2 jaar was het alleen repeteren tussen de lockdowns door. Maar nu is het dan zover: Hoera! De leerlingen treden op in theater De Schuur. 


De musical met de naam ‘All in the Game’ gaat over twee meisjes die per ongeluk in de wereld van de GAMES terecht komen.

Docent Art & Design: Annemieke van Horssen; “De leerlingen, die meedoen leren er ook van: je laten zien en durven en ook een beetje discipline. En in het stuk zelf zit een soort boodschap, dat je niet jezelf moet verliezen in de games. Niet heel erg educatief, maar wel erg leuk”. 

Regisseur Mitchell Folst van de Musical Academie: “Ik heb gerepeteerd en gewerkt aan de diverse scènes met de leerlingen. Voor dit project wordt er samengewerkt met het Markland College en de Musical Academie in Breda”. 

Choreograaf Femke Zonneveld eveneens van de Musical Academie heeft de dansjes ingestudeerd met de leerlingen. Marion van Heeswijk docent van Markland speelt een rolletje mee in de musical.


Foto Tom Rietveld

Kostuums

In totaal spelen er twintig leerlingen mee. Met de kostuums aan is het makkelijker de stap te zetten en durven ze ook meer. Na het opwarmen en de doorloop van de generale repetitie zal ’s middags een voorstelling worden gegeven voor de brugklassen. En op de avond voor de ouders. De volgende dagen nog een paar optredens voor de brugklassen.

Een vraag aan de leerlingen tussen de scénes door: “Wat is spannend voor jullie?” “Eigenlijk de opvoering zelf. Alle mensen erbij. En ook dat het klaar is. We zijn er al zolang mee bezig geweest”. Een groot verschil bij het aan hebben van de kostuums? “Ja, dat maakt echt een groot verschil, dan komt de power”. Wat een talent! . Wie gaat er later mee door? 

Monique Jansen
Monique Jansen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>