Teun Heukels.
Teun Heukels. (Foto: Tom Rietveld)

Teun werkt in de moestuin op zorgboerderij Zwanenhoeve: ‘Als kleine jongen alles geleerd over natuur’

Cliënt Teun Heukels is meestal met de moestuin in de weer. Teun: “Ik ben opgegroeid op een hobby boerderij bij mijn ouders en als kleine jongen leer je dan al van alles over de natuur en dat kan ik nu goed gebruiken bij mijn verblijf hier. Denise (op de tractor) is nu hier het gras zo kort mogelijk aan het maaien want er zitten teveel distels en giftige plantjes in en dat is niet geschikt voor hooi of kuilgras”. 


Teun is nu aan het schoffelen in het aardappelveld om het onkruidvrij te maken. In de moestuin is er elke dag wel wat te doen.

Cliënt Denise Kruithof zit met een grote smile op haar gezicht op de tractor om het gras te maaien. Denise: “Ik heb in april mijn tractor rijbewijs gehaald samen met een medebewoonster. Een instructeur van Blom heeft ons les gegeven en met het behaalde certificaat mogen we nu op het terrein met de trekker rijden.

Dieren verzorgen

Meestal ben ik de dieren aan het verzorgen, dat vind ik het leukste werkje. Er zijn hier paarden, kippen en schapen met lammetjes en ook 2 poezen”. 

Zuidwester is een koepel organisatie, waar ook de zorgboerderij in Zevenbergen deel van uit maakt. De locaties en mogelijkheden zijn verspreid over de provincies, Zuid Holland, Zeeland en West-Brabant.

De stichting vrienden van Zuidwester hebben op donderdag 19 mei een speciale dag voorbereid in het teken van een ‘Beleef- en doedag’ voor de cliënten, medewerkers en vrijwilligers op het terrein van de zorgboerderij.

Tom Rietveld,NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>