Foto: Angelique van de Reijt

Gwendolyn (10) speelt de hoofdrol in THIRZA

Na lange tijd gaat jeugdtoneelclub Fame uit Helwijk weer knallen. Op 27 en 28 mei neemt de cast het publiek mee naar de Afrikaanse jungle in de Blokhut. Wij namen alvast een kijkje bij de repetitie. Gwendolyn (10) speelt hoofdrol Thirza, samen met Lobke Willemse, in Musical THIRZA.


Meisjes-Tarzan, Gwendolyn Post uit Oudemolen, is de oudste uit het gezin met  2 kleine zusjes en 1  broertje. “Voordat we in Oudemolen woonden, zijn we heel vaak verhuisd naar Schiedam, Fijnaart, en Oudenbosch”, zegt ze. Ze zit in groep 6 van OBS Willem de Zwijger in Willemstad. 

“Ik vind het leuk om andere personen te spelen op een hele andere manier, voor publiek en op het podium, om iedereen blij te maken. Ik heb altijd talent gehad om andere rollen te spelen, ik wou heel graag op toneel. In Oudenbosch op de kermis, won ik bij de danstalentenjacht de eerste prijs. Ik deed in de Blokhut auditie en werd uitgekozen voor de hoofdrol! Bij de BSO in Oudenbosch dacht de juf, dat ik echt aan het huilen was. Ze kwam bezorgd naar me toe. Maar ik huilde voor nep. Ze vroeg : “Zit je op toneel ? “Ik zei: “Nee nog niet, maar ik zou het wel graag willen”. En toen in Oudemolen, zag mama de advertentie in de krant, “Toneelspelers gezocht bij Toneelgroep Fame in de Blokhut. ” En ik zei: “Dat wil ik wel, dat was dus een goede timing. Lekker vlakbij op de fiets vanaf de Zuidlangeweg naar Helwijk. 

Zingen, dansen, acteren, zelfvertrouwen, goed in mijn rol komen. Ik moet af en toe vrolijk, verdrietig en bang zijn. Tijdens het eerste liedje gaan de andere kinderen me plagen, maar in het echt zijn ze heel aardig, en de juffen ook!” besluit Gwendolyn dapper.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>