Foto: Angelique van de Reijt

Toneelclub Fame gaat weer knallen: ‘Wij willen allebei acteur worden later’

Na lange tijd gaat jeugdtoneelclub Fame uit Helwijk weer knallen. Op 27 en 28 mei neemt de cast het publiek mee naar de Afrikaanse jungle in de Blokhut. Wij namen alvast een kijkje bij de repetitie. ‘Apenvrienden’ Morris en Timo willen allebei acteur worden later.


Morris Smits (12) uit Zevenbergen speelt de rol van aap Tjerk. Hij is, met aap Flynt, de beste vrienden van Thirza.” We doen alles rondom Thirza, we helpen elkaar, zijn altijd met 2 op het podium, echte apenvriendjes”, aldus Morris. Hij zit op het Markenhage Breda. “In de toneelklas, want ik wil acteur worden, ik hoop dat het lukt.” zegt Morris. “Toneelspelen vind ik leuk, omdat je anders kan zijn, maakt niet uit of je raar doet, dat hoort bij het toneelstuk. Ik speel ook bij de Snipperbende in Zevenbergen. Ik deed mee bij Fort Sabina aan Robin Hood. In de groep-8- musical ‘Status offline’ speelde ik de burgemeester. In Oliver Twist had ik de hoofdrol. 

Timo Laheij (12) uit Fijnaart speelt de rol van apenvriend Flynt. Hij zit op het Markland Oudenbosch, zorg en welzijn. Later wil hij, of acteur worden, of in de zorg gaan werken. “Ik doe mijn schoolwerk altijd goed, haal goede cijfers en heb alles onder controle. Naast toneelspelen, hou ik ook van gamen. THIRZA is echt een topmusical, grappig, maar ook stukken waarvan je denkt sooww, spannend, droevig, ook scene 10, waarin Morris nep huilt en ik hem troost. Samen zingen we een lied. Gek doen, je uitleven, lekker bezig zijn, voorbereiden, repeteren en schitteren op het podium; je kunt altijd bij onze musicalgroep komen, we zoeken steeds nieuwe toneelvrienden, er is altijd wel een extra rol voor iemand erbij !” lacht Timo.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief