Afbeelding
Foto: Tom Rietveld

Kinderen bedenken en spelen een eigen toneelstuk: Onrust in de gamewereld

Door: Tom Rietveld Algemeen

ZEVENBERGEN - Op dinsdag 21 juni, op de eerste zomerdag, hebben ze de generale gespeeld. Spannend want ineens is er een decor en is er licht, geluid en dan speel je een theaterstuk wat je met elkaar hebt gemaakt. Alle ideeën van de kinderen zijn door de regie opgenomen in het verhaal. Naast het oefenen hebben ze veel geleerd over toneelspelen, maar ook over samenwerken, luisteren, concentreren, tekst leren en wat er nog meer komt kijken als je op een podium staan.

Dat podium hebben ze op vrijdag en zaterdag en neem maar aan dat het spannend is voor de 11 kinderen in deze theatergroep, een paar hebben al een keer een voorstelling gespeeld, maar voor de meeste is het ‘helemaal’ nieuw! Een mooi initiatief van kindertheatergroep Stoffer & Blik. De regie is in handen van producent Sanne Schoneveld-Hendrikx, die van kinds af aan is gelouterd in de theaterwereld.

Het verhaal in het kort:

Rik wordt door zijn vader opgesloten in de kelder nadat hij voor de zoveelste keer de boel op stelten zet. Daar doet hij een mysterieuze vondst die hem naar zijn favoriete gamewereld brengt. Rik is helemaal enthousiast totdat hij er achter komt dat de Hacker zijn zusje heeft ontvoerd. Hij heeft haar nodig om zijn snode plannen tot uitvoering te brengen. Rik besluit zijn zusje te gaan bevrijden. Maar dat gaat niet zomaar. Hij zal zijn weg door de gamewereld moeten vinden en levels voltooien om zijn zusje te redden. Gaat hem dit lukken? 

De voorstellingen vinden plaats in theater De Schuur. Vrijdag 24 juni; 19.30 uur en Zaterdag 25 juni; 14.30 uur

U bent van harte welkom bij de voorstellingen. Reserveren kan via info@theaterdeschuur.nl. Kosten € 4,50



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief