Foto: Tom Rietveld

Eerste Big Band Festival op Fort Sabina valt goed in de smaak

HEIJNINGEN - Het eerste BIG BAND FESTIVAL op Fort Sabina valt goed in de smaak. Meer dan 100 muzikanten speelden zondag 26 juni van 11:00 tot 16:30 op het eerste Big Band Festival in Moerdijk.


Vier 4 top bands gaven ‘acte de presence’ . Dat zijn Black Sheep Swingband, Nieuwe Veste Big Band, Budding Sound Big Band én Valley Sound Big Band. Ze komen uit Fijnaart, Breda, Tilburg en Roosendaal.

 De muzikanten, zowel ervaren als aanstormend talent, lietn zich horen met swingende jazzy, soul en funky muziek met onder andere saxofoon, trompet, trombone, zang en met ritme secties. Zowel de klassiekers als ook de hedendaagse muziek kwamen aan bod en daarmee is het een festival voor jong en oud. 

Het was een dag lang genieten op de mooiste plaats van Fort Sabina: het Terre Plein. Midden in het groen, in de schaduw van de bomen of lekker in het zonnetje. Er liggen balen stro om op te zitten en veel bezoekers hadden het advies gevolgd om een eigen stoel mee te nemen. Jan Maris (85) op het BigBand Festival op Fort Sabina zit op zijn eigen meegebrachte stoel te genieten van zijn favoriete Big Band Valley Sound Jan Maris: “ Ik ben en Wilemstadder en woon in Fijnaart. Met dit mooie weer is het dubbel genieten van de muziek.Ik ben al 15 jaar een fan van Valley Sound. Ik heb ze zien groeien, Ze zijn van een andere band afgesplitst en zijn lekker gaan spelen. Ik volg ze op de voet”. 

Vanaf 11:00 uur waren de bands Black Sheep, Nieuwe Veste, Budding Sound en last best Valley Sound. De Kletsmajoor had een bar in het open veld geplaatst voor een koel drankje. Het Big Band Festival 2022 is een samenwerking van Fort Sabina met Black Sheep Swing Band uit Fijnaart en een muzikaal festival dat jaarlijks zal gaan plaatsvinden op het fort. Voor editie ’23 hebben zich al nieuwe bands aangemeld. 

Tom Rietveld,NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>