Klaas en Jeanet uit Klundert hebben liefde voor zeilen: ‘Elkaar ontmoet in The Sailor’

Klaas (57) en Jeanet (54) Littooij uit Klundert en hun liefde voor zeilen. Klaas leerde zeilen als puber van fysiotherapeut van Loenen, waar hij toen al mee naar Engeland mocht zeilen. Jeanet zat zelf al in een piraatje in Maasdam toen ze 8 was.


Klaas had samen met zijn broer Jaap een zeilboot. Toen het paar 18 en 20 jaar waren hebben ze elkaar ontmoet, in “The Sailor” in Willemstad. De eerste zeilvakantie, toen ze verkering hadden, voeren ze met een klein kajuit-zeilbootje helemaal binnendoor naar het IJsselmeer.

“In 1994 kochten we onze eerste eigen zeilboot. Toen onze dochters klein waren, hebben we een tijdje niet gezeild, maar het bleef kriebelen en uiteindelijk kochten we een gezinsvriendelijke zeilboot. We zeilden toen ook veel met toerzeilers in groepen. Daarom hebben we nu ook zeilvrienden door heel Nederland. En zo telkens een stapje verder. Elke boot kochten en verkochten we op Noordschans. Inmiddels hebben we gevaren naar de Kanaaleilanden, Normandië, Denemarken en de Oost- en Zuidkust van Engeland, waaronder Isle of Wight. Naast zeilen is het erg leuk om de omgeving te ontdekken en te genieten van het gezellige havenleven”.

Zeilen is rekenen, goed voorbereiden, plannen, het weer en getij goed bekijken, heel sportief, maar ook heel ontspannend en vooral genieten. Klaas is de baas op ons huidige schip. Bij harde wind echter sta ik vaak achter het roer, omdat Klaas meer kracht heeft voor de zeilen. Het is dan puur teamwork, we kunnen echt niet zonder elkaar. Het is heerlijk om waar dan ook te zeilen, het is waar de wind ons brengt”, zegt zeilster Jeanet.

Angelique van de Reijt,NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>