Afbeelding
Foto: Archieffoto Wielerronde Moerdijk

Parcours Wielerweekend Moerdijk terug naar de haven

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - Het Wielerweekend Moerdijk is terug. Na twee jaar afwezigheid barst het op 6 en 7 augustus weer van de wieleractiviteiten in het vernieuwde centrum van Zevenbergen. 

Een evenement met voor ieder wat wils: van peuters tot senioren, er is voor iedereen een route beschikbaar. En wie niet zelf wil fietsen, komt voor de gezelligheid of voor de Hollandse feestavond.

Het parcours is aangepast, en er is een nieuwe categorie in de Dikke Banden Race: de allerkleinsten mogen meedoen met hun loopfiets. Joeri Kamp is de nieuwe voorzitter van het Wielerweekend en beseft dat het organiseren van zo’n evenement ook wel een flinke verantwoordelijkheid is. “Het is heel mooi om het Wielerweekend te organiseren, maar ik kijk ook al uit naar zondagavond. Als we dan zonder incidenten naar een mooi podium kijken, ben ik helemaal tevreden.”

Vooral het veranderde parcours brengt een stuk historie terug naar het centrum, want de route is hetzelfde als in de begintijd van de ronde. Kamp : “Al die wielrenners die hun ronde doen door het centrum en langs de haven, dat kan alleen maar hele mooie beelden opleveren. ”Met de verandering van het parcours krijgt de wielerronde ook met nieuwe uitdagingen te maken, want de wielrenners die aan de start verschijnen rijden geen meter buiten het centrum. “In de Molenstraat ligt een drempel, maar gelukkig dacht de gemeente Moerdijk mee en is deze drempel weggehaald. Nu is de finish in de Molenstraat, daar zijn we erg blij mee,” aldus Kamp.

Natuurlijk is bij alle buitenevenementen het weer belangrijk, maar Kamp vindt dat dit nu net wat meer belang heeft. “Aan het eind van de haven maken we een U-bocht. Dat is al een moeilijke bocht als je hard rijdt, maar er ligt ook een strook kinderkoppen. Op de tijdrit na worden er zondag tussen de 23 en 45 rondes gereden per wedstrijd. Dat gaat gemakkelijker bij droog weer.”

Inschrijvingen geopend

De wielerronde is uitgegroeid tot een evenement dat voor iedereen wat te bieden heeft. Kamp: “Zaterdag is de dag waarop je zelf kunt fietsen. De jongste deelnemers kunnen zich aanmelden voor de Dikke Banden Race. Kinderen vanaf 3 jaar doen actief mee met hun loopfiets over een afstand van 100 meter.” En de prijzen zijn niet mis: in iedere leeftijdsgroep wordt een nieuwe fiets verloot. De Dikke Banden Races zijn er voor kinderen tot 12 jaar.

De inschrijvingen voor de Toertochten zijn ook al geopend. Voor de toerfietsers zijn er twee afstanden: van 85 en 110 kilometer. Deze tochten gaan de hele gemeente Moerdijk door. En senioren kunnen kiezen uit drie afstanden: 23, 41 of 57 kilometer. Alle deelnemers krijgen proviand voor onderweg en een pastamaaltijd achteraf. En wie zaterdag niet wil fietsen, kan om 19.00 uur komen kijken hoe Moerdijkse prominenten de route afleggen.

Het Wielerweekend Moerdijk wordt dit jaar gehouden op 6 en 7 augustus. Voor een volledig overzicht van de activiteiten en inschrijvingen kun je kijken op www.wielerweekendmoerdijk.nl



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief