Foto: Archieffoto Wierronde Moerdijk

Tourwinnaar van Vleuten aan de start in Zevenbergen

ZEVENBERGEN - Annemiek van Vleuten brengt na haar winst in de Tour de France Femmes afgelopen zondag haar gele trui naar Zevenbergen. Daarnaast maakt de organisatie bekend dat  Fabio Jakobsen de Wielerronde Moerdijk rijdt. Drie jaar geleden maakten wielerfans al kennis met hem bij de profronde in Zevenbergen. Naast zijn indrukwekkende palmares is de nog altijd maar 25-jarige Jakobsen vooral bekend vanwege de horrorcrash in de Ronde van Polen 2020 maar misschien nog wel meer door de manier waarop hij daarna uit de bijna-dood herrees en z’n carrière voortzette! Zijn etappeoverwinning in de voorbije Tour de France ligt nog vers in het geheugen. Daarvóór waren er dit jaar al 10 zeges, waaronder Kuurne-Brussel-Kuurne.

Van Vleuten wist de winst te behalen ondanks dat ze aan het begin van de tour last had van darmklachten. Eerder dit jaar won ze ook al de Giro Donne en in september hoopt ze de Vuelta te rijden. 


Olav Kooij en Bram Welten
Twee sprinters die het Jakobsen zeker lastig kunnen maken, konden worden vastgelegd: Olav Kooij uit Numansdorp van Team Jumbo-Visma en Tilburger Bram Welten van het Franse Groupama FdJ.

Welten, een neef van Danny en Boy van Poppel, timmert in zijn Franse ploeg gestaag aan de weg. In 2021 won hij de Ronde van de Vendée.

De pas 20-jarige Olav Kooij wordt gezien als de aanvoerder van een nieuwe sprintersgeneratie. In 2021 maakte Olav de overstap van het Development Team naar het grote Team Jumbo-Visma. Dat eerste jaar waren er al zeges in de 2e en 4e etappe en het puntenklassement van de CRO-Race. De opgaande lijn werd dit jaar, 2022, doorgetrokken. Vooral de zegereeks begin juni jl. in ZLM Tour was indrukwekkend Olav Kooij won 3 etappes plus het eind-, punten- en jongerenklassement! Eerder dit jaar waren er al 2 etappeoverwinningen in de 4-daagse Omloop van de Sarthe.

Nog niet alle namen bekend

De organisatie is nog druk bezig om meer renners naar Zevenbergen te halen. Dan mag je denken aan bekende ploegen als Intermarché WantyGroup Gobert en Alpecin-Fenix niet ontbreken. Door het aantrekken van de bekende namen Boy van Poppel (Wanty), David van der Poel en Sjoerd Bax (Alpecin-Fenix) is hier invulling aan gegeven. Alpecin-Fenix heeft voor 2023, ’24 en ’25 een WorldTour licentie aangevraagd.
 

Renners uit de streek 
Wout van Elzakker uit Hoogerheide, rijdend voor Bahrein Cycling Academie en Roan Konings uit Oudenbosch (Metec-Solarwatt Mantel) zijn jonge talenten die op 7 augustus in eigen streek te bewonderen zijn.

Yvonne Vermeulen
Yvonne VermeulenNIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>