Foto: De Bakkerij

Wielerweekend Moerdijk opent met talkshow

ZEVENBERGEN - Het Evelo Wielerweekend Moerdijk gaat vrijdag 5 augustus van start met het Wielercafé van de Club van 100. Het bestuur van deze Club van 100 is blij dat de Stichting Wielerronde Zevenbergen de talkshow heeft toegevoegd aan het officiële programma van het weekend.


De Club van 100 is opgericht voor particulieren, die de wielersport een warm hart toedragen en die de ronde jaarlijks met 100 euro willen sponsoren. Bestuurslid Peter Nuijten meldt dat er ruim veertig leden zijn: ,,In 2019 zijn we begonnen. Daarna kwamen er twee coronajaren, waarin er geen Ronde van Zevenbergen was en we niets aan ledenwerving konden doen. Toch groeide het aantal leden gelukkig wat.”

Wielercafé

Het Wielercafé is vrijdag 5 augustus vanaf 19.30 uur in café de Bakkerij aan de Markt in Zevenbergen. Het is toegankelijk voor leden van de Club van 100 en voor andere belangstellenden. Het wielerweekend is op zaterdag 6 en zondag zeven augustus. Voor een compleet overzicht van de activiteiten kun je kijken op profrondezevenbergen.nl. 

Gasten

Als eerste gast schuift Roxanne Louwagie aan. Net als haar moeder Anja de Bont is Roxanne KNWU-jurylid. Nu nog vooral bij criteriums, maar ze wil later ook wielerklassiekers jureren. Een jongedame in een mannenbolwerk.

Ook Joeri Kamp, de voorzitter van de Stichting Wielerronde Zevenbergen, komt zijn verhaal doen. Vooral over wat er in het weekend van 5, 6 en 7 augustus in Zevenbergen te beleven zal zijn.  

Ruud Reniers is de derde gast. Zevenbergen kent hem als ‘een echt mannetje van Virtus’, maar in zijn jonge jaren zat hij met zijn neus op de wielersport in Zevenbergen. Verhalen van vroeger dus.

Als laatste schuift profrenner Raymond Kreder aan. Kreder rijdt voor een Japanse ploeg en staat op 7 augustus ook in Zevenbergen aan de start. De renner is getrouwd met Jennifer Minneboo. Zij was ooit Ronde Miss in Zevenbergen en zelfs in Ahoy en is dat nu nog in Roosendaal.

Het Wielercafé in De Bakkerij begint vrijdag 5 augustus om 19.30 uur. [n]

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief