Foto: Yvonne Vermeulen

Bloemen direct van het land, zo in de kraam

ZEVENBERGEN - Aan de Hazeldonkse Zandweg, net over het spoor in het centrum van Zevenbergen verkopen Loes Krijger en Willem Frijters sinds een week bloemen. Hij gaat over de teelt, zij stelt de bossen samen. 


Het stel huurt grond van Loes’ vader die akkerbouwer is. “We hebben ongeveer anderhalve hectare grond. Daar telen we verschillende soorten bloemen op zoals leeuwenbekken, zonnebloemen en chrysanten. Van onze snijbloemen kunnen we zelf mooie boeketten maken, maar de bloemen gaan ook naar de veiling,” vertelt Loes. 

Bloemen kweken en boeketten samenstellen lijkt wel een gouden combi voor het stel. Loes heeft een opleiding tot bloemist gedaan en Willem deed een opleiding plantenteelt. “We gaan ‘s ochtends samen naar het land om de bloemen te snijden. Dan maak ik daar later in de ochtend bossen van die we ‘s middags verkopen. 

Vorige zomer teelde Willem nog aardappelen op hetzelfde stuk grond. “We zijn wat gaan experimenteren met bloementeelt. Met advies van een vriend die ook in de bloemen zit hebben we besloten volledig over te stappen naar bloemen,” vertelt Willem. 

De bloemen groeien in de volle grond en het stel kan er van half mei tot begin november bloemen van verkopen. Willem helpt daarnaast graag boeren in de omgeving en werkt ook als vrachtwagenchauffeur. Loes werkt ook nog bij een bloemist, maar die heeft het wat rustiger in de zomer dus nu is ze vooral met haar eigen bloemen bezig. 

De kraam staat duidelijk aangegeven vanaf de weg en de bloemen staan donker, koel en uit de zon in de schuur. De bossen zijn donderdag- en vrijdagmiddag na 13:00 uur te koop, zaterdag staan de bloemen al om 10:00 uur in de kraam. Betalen kan met contant geld of digitaal met een QR-code. 

Yvonne Vermeulen
Yvonne Vermeulen
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>