Afbeelding
Foto: Yvonne Vermeulen

Markland viert jubileum groots met reünie en feest

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

ZEVENBERGEN - De reünie op zaterdag 24 september van het Markland College én de Catharinamavo belooft een feestelijke dag te worden, voor oud-leerlingen van alle generaties. Maar ook oud-docenten zijn welkom.

De inloop is vanaf drie uur ’s middags zodat iedereen een praatje met elkaar kan maken. Vanaf 16:00 begint het officiële programma en is er een is er onder andere een quiz maar ook een rondleiding. “We hebben een oproep gedaan op social media en via de mail om zo aan oude foto’s te komen,” vertelt Arjan Lazaroms van de organisatie uit. “Daar zijn al veel reacties op binnengekomen maar mensen mogen altijd nog meer foto’s opsturen.”

De foto’s worden uitvergroot en komen te hangen in het omnium. “Daarnaast gaan we werken met gekleurde bandjes. Oud-leerlingen kunnen andere oud-leerlingen gemakkelijk vinden omdat de gekleurde bandjes gekoppeld zijn aan jaartallen.” De school steekt veel tijd in de zoektocht van de foto’s. “We willen oude foto’s van de Ardenne-reizen graag prominent ophangen,” vertelt Lazaroms.

De aula wordt omgebouwd tot feestzaal. Hier zal coverband ‘De Jongens van Je Weet Wel’ bekende nummers en hits ten gehore brengen, hit van alle tijden. De avond wordt afgesloten met een DJ. Ook aan de innerlijke mens is gedacht, want op het terrein van de school verschijnen foodtrucks. “Je moet het zien als een klein festival,” vertelt Lazaroms enthousiast.

Wie al heel lang niet op de school geweest is, of het gebouw zelf nog nooit van binnen heeft gezien kan mee met een rondleiding. Oud-docenten mogen zich voor de officiële festiviteiten melden en kunnen tussen 14:00 en 15:00 hun eigen reünie houden. Hun (oud)leerlingen druppelen dan na 15:00 binnen.

De leerlingen die nu op het Markland zitten kunnen krijgen nog een extra feest. Op 6 oktober is er een groot schoolfeest in de Parel in Fijnaart. Dave Roelvink en Hielke Boersma komen namens SLAM! plaatjes draaien. Zo wordt het een onvergetelijk feest.

Als je naar de reünie wilt is het wel belangrijk een kaart te kopen. Deze zijn te koop voor 12,50 per stuk en op de dag zelf wordt er gewerkt met consumptiemuntjes. “Alles kost geld,” legt Lazaroms uit. “Maar als we onder aan de streep nog geld over hebben dan gaat dat naar een goed doel.” Kijk op www.marklandzevenbergen.nl/reunie voor meer informatie over de dag, de kaartjes en het programma.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief