Fietsen als eerbetoon voor Zevenbergenaar Ad Mols

Het is Oranje boven op 16 september 2022 op de Mont Ventoux in Frankrijk. De Mont Ventoux kleurde op deze dag langzaam oranje! De Kleur van outfit van de deelnemers van 10e editie ColSensation.


 

De Mont Ventoux

In de volksmond ook wel ‘De Kale Berg’, de berg van wind met de witte hoed. De top van de berg ziet eruit als een maanlandschap’ met op 16 september bar slecht weer om de berg op te fietsen. Het waaide steeds harder en was mistig, de top lag in de wolken en daar was het heel koud. Dat maakte vooral de laatste kilometers zwaar.

Samen sterk

ColSensation is een evenement van Stichting Team Doelbewust. Sinds 2012 beklimt elk jaar een grote groep mensen uit West-Brabant de Mont Ventoux om geld in te zamelen voor de mooie doelen van KWF en de stichting Komma. Iedereen die betrokken is bij ColSensation (organisator, vrijwilliger, support, sponsor of deelnemer) heeft ervaringen met naasten die kanker hebben of hebben gehad, overleden zijn maar ook genezen door nieuwe onderzoeksresultaten.

Montventoppers is een vriendengroep die zich sportief inzet voor goede doelen, maar vooral veel plezier hebben samen! Jan Verduijn, Johan Laros en Nienke Zantman fietsten voor Ad Mols en voor andere familieleden, vrienden die overleden zijn aan kanker of door behandelingen en nieuwe onderzoeksresultaten goede vooruitzichten hebben. Ad Mols had in november 2016 een slechte prognose van 2 maanden tot een jaar en het zijn 5 jaar geworden door meerdere nieuwe succesvolle levensverlengende behandelingen. Onderzoek naar kanker heeft dus zin. Op 25 januari 2022 is Ad overleden.

Vriendschap en mooie emoties

Johan Laros en Jan Verduijn vrienden van Ad Mols en Nienke Zantman een nicht van Ad hebben alle drie met een foto van Ad Mols op hun fiets de Mont Ventoux beklommen en het afgelopen half jaar geld ingezameld via verschillende acties. Met z’n drieën hebben ze een bedrag van bijna 19.000 euro opgehaald. De hele groep heeft 70.000 euro binnengehaald voor het goede doel. 

Saamhorigheid, vriendschap, mooie emoties, kracht en gezelligheid maken op iedereen die erbij betrokken is de meeste indruk. Iedereen vanuit hetzelfde gevoel en doel om zoveel mogelijk donatiegelden op te halen om daadwerkelijk iets te doen om (op termijn) kanker te laten verworden tot een chronische ziekte.

n

Tom Rietveld,
 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>