Hi Ho Silver.
Hi Ho Silver. Foto: Maarten Teekens & The Wanderers

Zevenbergen Live 2022 op tien podia

Algemeen

ZEVENBERGEN – Het belooft zaterdag 24 september weer een ouderwetse Zevenbergen Live te worden met maar liefst tien podia. Organisator Stichting Zevenement Zevenbergen is blij dat het muziekfestival nog steeds in de lift zit.

Zonder coronapandemie zou Zevenbergen Live nu voor de 25e keer worden gehouden, maar het virus schrapte de editie van 2020. Volgend jaar dus een zilveren Zevenbergen Live. Het evenement ontstond in 1998 toen het wijlen kastelein Toon den Ouden van café De Bakkerij aan de Markt een leuk idee leek om in alle horecazaken tegelijk live muziek te presenteren. Door de jaren heen is het festival uitgegroeid tot de afsluiter van de zomeractiviteiten in Zevenbergen.

Tien podia

Dit jaar met tien podia. In het nieuwe restaurant Lust aan de Zuidhaven treedt singer songwriter Sem Rozendaal op. Zevenement waardeert het dat deze nieuwe ondernemer gelijk ja zegt tegen Zevenbergen Live. Café Bij Dennis presenteert Thijmen de Koeijer, een Zevenbergse talent dat steeds hogere ogen gooit in de musicals en showprogramma’s. Op de Markt spelen De Caddilekkers weer in café De Bakkerij. In het voorprogramma staat de jonge, Roosendaalse formatie Fools Dedication. Tegenover De Bakkerij, in Gasterij De Engel zingt Rudy Kokke zijn aanstekelijke repertoire, gevolgd door de rock ’n roll van Maarten Teekens & the Wandereres. Koffiebar Gedurfd is ook weer van de partij en zet Isa Alders & Kim de Looper op het podium. Dat wordt op hoog niveau genieten van fijne luisterliedjes. In Grand Café Mart9 treffen we (vanaf 16.00 uur!) het duo Lot & Fields aan met mooie luisterliedjes. Ideaal voor bij een romantisch etentje. 

Folkmuziek klinkt in café Proost. Niet alleen van de gezellige formatie Squander Squad, maar ook van de Ierse zanger Brendan Monaghan, die al vele malen optrad tijdens Zevenbergen Live. We gaan de Langenoordstraat in. Blues en Rock Café Gesellies doet zijn naam eer aan en laat Frontaal optreden. 

Deze band speelt stevige blues. En rock. Heel anders gaat het er in café Ons Thuis aan toe. Daar treft u de knotsgekke zanger Johnny Gold aan. Daar gaan die handjes de lucht in! Zeker weten. Café De Druif presenteert De Mannûh van Gastel. Heerlijke rock en feestelijke meezingers uit de polder. En overal geldt: entree gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief