Afbeelding
Foto: Angelique van de Reijt

Plakboek vol Klundertse plaatjes

Door: Yvonne Vermeulen Algemeen

Kees Hendrikx van de Heemkunde kring “die Overdraghe” Klundert nam onlangs trots het historische plaatjes boek in ontvangst samen met Klundertenaar Jos van Loon, uit handen van ondernemer Henk Strootman.

Hendrikx legt uit dat het bestuur van de Heemkunde Kring al 3 jaar geleden voor en tijdens corona gewerkt heeft om dit boek tot stand te brengen. Speciale dank spreekt hij uit naar inwoner Jos van Loon, die als kenner van de Klundertse historie en als fotograaf zeer veel energie in dit prachtige boek gestoken heeft. Als voorbeeld hebben zij het historische boek van Dordrecht, Werkendam en vestingstad Grave genomen. Jos van Loon heeft veel oude foto’s geleverd, maar zelfs ook nieuwe foto’s gemaakt voor het historische plaatjes boek.

Alle inwoners van Klundert hebben een flyer ontvangen in de Moerdijkse Bode van afgelopen week, waarmee ze het historische lege plaatjesboek kunnen ophalen bij de AH supermarkt in Klundert.

Gratis sparen van de plaatjes kan van 19 september tot 27 november bij elke 10 euro boodschappen bij de plaatselijke supermarkt.

De plaatjes-ruilbeurs staat gepland op 26 november om 11.00 uur.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief