Het echtpaar in hun sfeervolle tuin in Zevenbergen. FOTO TIES STEEHOUWER
Het echtpaar in hun sfeervolle tuin in Zevenbergen. FOTO TIES STEEHOUWER

Diamanten huwelijk echtpaar Van Bijsterveldt in Zevenbergen

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Op donderdag 2 augustus vierden Krijn van Bijsterveldt en Corry Snijders hun zestigjarig huwelijksfeest. Zij dezen dat samen met hun vier zonen, vier schoondochters, acht kleinkinderen en verdere aanhang.

Het begon voor Krijn en Corry allemaal ongeveer twee jaar voor hun trouwdatum op 2 augustus 1958. De toekomstige bruidegom was op zijn scooter onderweg en de bruid stond in Dongen op de bus te wachten. "Omdat het flink begon te regenen ging ik schuilen in een gelegenheid vlakbij", aldus Corry. Ook Krijn besloot dat daar te doen en zo vond de eerste ontmoeting plaats.

Afspraakje

Krijn zag wel wat in haar, maar wat dat kan hij zich niet meer herinneren. Corry keek eerst de kat uit de boom, vertelt ze. "Maar hij kwam gewoon achter mij aan. We maakten een afspraakje. Maar niet bij mij thuis, omdat ik niet wilde dat hij wist waar ik woonde." Hun verkering duurde niet lang omdat Krijn overgeplaatst werd naar Oostburg in Zeeuws-Vlaanderen, waar hij van zijn werk een huis kreeg. Voor beiden een eind weg omdat Krijn geboren en getogen is in Gilze en Corry in Breda.

Treinstation

Ze komen allebei uit een gezin van tien kinderen en ook allebei zaten ze op de lagere school en maakten daarna het voortgezet onderwijs af. "Nee, we gingen daarna niet studeren, dat was bij ons niet de gewoonte",vertelt Krijn. "Ik heb er bij mijn kinderen wel op aangedrongen wel te gaan studeren en dat is gelukt." Hij vertelt dat ze zelfs in Zevenbergen zijn gaan wonen omdat daar een treinstation is zodat ze makkelijk naar hun studieplek konden reizen.

Verhuizen

Tijdens hun huwelijk heeft de familie op diverse plekken in Nederland gewoond. Corry: "Dat kwam omdat mijn man als verkoopdirecteur bij Delta Lloyd bij een promotie steeds moest verhuizen naar een andere vestiging. En wij gingen vanzelfsprekend mee." Achtereenvolgens woonde het gezin in Oostburg, Maastricht, Herkenbosch en uiteindelijk vanaf 1979 in Zevenbergen. "Op al die plekken hebben we het altijd prima naar ons zin gehad en we denken zelfs dat het een verrijking voor ons is geweest.".

Lions

Al vanaf het begin deden ze actief mee in het plaatselijke verenigingsleven in Zevenbergen. Zo was Krijn actief bij de Lions en was hij gouverneur in het landelijke bestuur. Ook zat hij in het bestuur van de Nierstichting en van de tennisvereniging. Corry golft nog altijd, speelt bridge, schildert en exposeert haar werken.

Tussen al deze activiteiten door werd er over de hele wereld gereisd. Zo bezochten ze onder andere Indonesië, Israël en nog veel meer landen.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief