Foto: Flickr

CDA: 'Boa's komen niet toe aan bestrijding hondenoverlast'

MOERDIJK – De buitengewoon opsporingsambtenaren in de gemeente Moerdijk komen niet meer toe aan de bestrijding van overlast veroorzaakt door honden en hun baasjes. "Er ligt steeds meer poep op straat en honden lopen steeds vaker los", merkt CDA-raadslid Marian van Eersel op.


Volgens Van Eersel komt dit doordat de boa's hun handen vol hebben aan de problemen die illegaal kamperende Albanezen veroorzaken in de omgeving van Zevenbergschen Hoek en industrieterrein Moerdijk. De Albanezen proberen via Moerdijk met vrachtwagenchauffeurs mee te liften naar Engeland.

Dat zorgt ervoor dat andere overlast blijft liggen. Van Eersel ziet ook dat honden steeds vaker worden uitgelaten door kinderen die geen overwicht op de dieren hebben: "Er zijn hondenbezitters die vrezen voor hun kleine hond aan de lijn." Ook wijst zij op het gevaar van neospora.

Deze parasiet wordt verspreid als honden hun behoefte doen. Vaak laten baasjes hun viervoeters in een wei of aan de rand van zo'n grasveld poepen. Daardoor kan de neospora in contact treden met koeien. Drachtige dieren kunnen hierdoor hun kalf verwerpen. Dat betekent dat het jong wordt doodgeboren.

Campagne

Van Eersel vraagt de gemeente om actie te ondernemen om de hondenoverlast te verminderen. Zij vraagt of de boa's daar nog tijd voor hebben. Als dat niet zo is, stelt zij voor om tijdelijk extra boa's in te huren voor andere taken. Daarnaast wil zij weten of het college bereid is een speciale voorlichtingscampagne op te zetten om baasjes van hun honden aan te spreken op hun gedrag. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief