Hogere straf geëist voor doden van Linda van der Giesen

ZEVENBERGEN - Voor het gerechtshof in Den Bosch is vrijdag in hoger beroep 12 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist tegen John F. Op 10 augustus 2015 schoot hij zijn ex Linda van der Giesen uit Zevenbergen dood op de parkeerplaats van het TweeSteden Ziekenhuis in Waalwijk waar zij werkzaam was.


Bijna tweeënhalf jaar geleden werd F. veroordeeld tot 10 jaar cel en tbs. De toen 38-jarige ex van het slachtoffer maakte in augustus 2015 met drie kogels een eind aan het leven van Van der Giesen. F. beweerde destijds dat hij vooraf geen plannen had om haar te doden, maar juist zelfmoord had willen plegen.

Het slachtoffer had eerder bij de politie aangifte gedaan van bedreiging door F. Hij zou haar systematisch lastig vallen. Twee dagen voor de moord riep ze opnieuw vergeefs de hulp van de politie in. Na onderzoek door een speciale commissie gaf de politie toe dat zij eerder hadden moeten ingrijpen, zeker omdat er aanwijzingen waren dat F. in het bezit was van een vuurwapen.

De dood van Linda van der Giesen maakte in 2015 veel los in haar woonplaats Zevenbergen en werkplaats Waalwijk. Het slachtoffer liet een jong zoontje achter. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief