Foto: Elles Jansen

Nieuw onderkomen voor Fanfare O.K.K.

ZEVENBERGSCHEN HOEK – De leden van R.K. Fanfare O.K.K zijn superblij met hun nieuwe repetitieruimte aan de Driehoefijzersstraat 15 in Zevenbergschen Hoek. Burgemeester Jac Klijs had de eer de officiële openingshandeling te verrichten en onthulde na zijn toespraak samen met twee jonge orkestleden Denise en Reinier een mooie fotocollage. Het heeft ruim anderhalf jaar geduurd voor de vergunning rond was en de nodige aanpassingen aan het voormalige bedrijfspand van Ad Karremans gereed waren. OKK-dôme is een droom voor elke fanfare.


"Het is mooi om te zien hoe de gemeenschapszin dit project met doorzettingsvermogen tot stand heeft gebracht. Ik wens Oefening Baart Kennis een gouden toekomst in hun nieuwe onderkomen", sprak burgemeester Klijs.

Gemeenschapszin
De officiële opening vond plaats tijdens de wekelijkse repetitie op donderdagavond waarbij naast de burgemeester ook ere-bestuursleden aanwezig waren, alsook andere genodigden zoals de naaste buren uit de Driehoefijzerstraat en de voorzitter van de fanfare uit Lage Zwaluwe. Dirigent Dominique Capello gaf strenge aanwijzingen tijdens het prachtige nummer van Brian Adams "Everything I do, I do it for you". Dit nummer onderstreepte nogmaals de gemeenschapszin waar de burgemeester over sprak en waar ook Diewkes Simonis van het Stroomversnellingsfonds van de Rabobank aan refereerde tijdens haar speech. "Het was leuk om ja te mogen zeggen aan de aanvraag van een lokaal project dat door de mensen zelf is opgezet". Zij mocht een cheque overhandigen ter waarde van 4.857,00 euro. Dit geld was bestemd voor de noodzakelijke geluids- en brandwerende gordijnen inclusief ophangsysteem.

Een droom
Voorzitter Ellie Akkermans vertelde tijdens het officiële gedeelte over het lange traject om de vergunning rond te krijgen voor de de bedrijfsruimte die door Kellermans beschikbaar is gesteld. Begin 2017 werd een vergunning aangevraagd waarna vele procedures gevolgd moesten worden die voor een verenigingsbestuur niet zo evident waren. Daarna hebben alle leden meegeholpen om deze oefenruimte te maken hoe hij nu is", vertelt Ellie trots. Er zitten ruim 1700 manuren in de renovatie. De plaatsing van een keuken, toilet, vloerbedekking, verlichting en het verven en aankleden van de wanden. "Wij zijn de Rabobank, gemeente Moerdijk en overige sponsoren dankbaar voor hun bijdrage. Bij O.K.K. spelen veel jonge muzikanten, zo blijft de toekomst van de fanfare nog jaren gewaarborgd. "Op school mochten we kennismaken met diverse muziekinstrumenten en zo ben ik bij het opleidingsorkest Animato begonnen", vertelt Reinier die samen met Denise ook al bij O.K.K. meespeelt.

Elles Jansen


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief