Onafhankelijk Moerdijk: 'Zwembad de Bosselaar moet worden verwarmd'

ZEVENBERGEN - Raadslid Cees Huijssoon van Onafhankelijk Moerdijk wil dat openluchtzwembad de Bosselaar in Zevenbergen wordt voorzien van zonnecollectoren of een warmtepomp, zodat het buitenbad kan worden verwarmd.


Op dit moment is het bad de enige in de gemeente Moerdijk die niet beschikt over verwarmd zwemwater. "Informatie leert ons dat dit nog één van de weinige baden in ons land is dat als een 'koude bak' moet worden gebruikt. Dat zal het bezoekersaantal zeker niet ten goede komen", meent Huijssoon.

Bezoekersaantallen

Op dit moment draagt Optisport Exploitaties zorg voor het beheer van de Bosselaar. De gemeente Moerdijk draagt bij in de financiering van het zwembad. Volgens Huijssoon zien buitenbaden hun bezoekersaantallen stijgen op het moment dat zij hun zwemwater kunnen verwarmen. De aanleg van zonnecollectoren of een warmtepomp zou een flinke investering betekenen, maar Onafhankelijk Moerdijk meent dat zonnecollectoren of een warmtepomp zich uiteindelijk 'terug verdienen.'

De partij stelt het college van burgemeester en wethouders voor om op korte termijn in gesprek te gaan met Optisport over de mogelijkheden om het zwemwater te verwarmen. Huijssoon wil dat de zonnecollectoren dan nog voor het komende zomerseizoen worden geïnstalleerd. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief