Beeld van de toekomstige haven in Zevenbergen.
Beeld van de toekomstige haven in Zevenbergen. (Foto: Artist Impression)

PvdA: 'Geen gegoochel met cijfers over haven Zevenbergen'

ZEVENBERGEN  - De PvdA Moerdijk wil opheldering over de kosten van de aanleg van de haven van Zevenbergen. Uit de pers vernam de partij dat er negen miljoen euro extra nodig is voor het project. Fractievoorzitter Mieke Pistorius is boos dat de gemeenteraad hier niet over is ingelicht.


"De gemeenteraad heeft een kaderstellende en controlerende taak. Het wordt de raad haast onmogelijk gemaakt deze verantwoordelijk te kunnen waarmaken, nu we alleen via mailtjes van procedurele aard op hoofdlijnen worden geïnformeerd", reageert Pistorius teleurgesteld. Volgens de PvdA is het belangrijk dat het college een volledig raadsvoorstel presenteert: "Met andere woorden: geen gegoochel met cijfers door posten nu niet te benoemen en elders onder te brengen."

Gestegen budget

Pistorius heeft raadsvragen gesteld over de kwestie. Zij wil weten of het klopt dat de aanleg van de haven negen miljoen euro duurder gaat uitvallen. Ook vraagt ze zich af wat het college over het hoofd heeft gezien met de aanbesteding, nu het oorspronkelijke budget met de helft wordt overschreden.

Bij het project zijn ook het Rijk, de provincies Zeeland en Brabant en waterschap Brabantse Delta betrokken. Pistorius is benieuwd of deze partijen ook bijdragen in de gestegen kosten. Tenslotte wil ze weten welke gevolgen de extra uitgaven hebben voor het gemeentelijk huishoudboekje en of deze overschrijding gevolgen heeft voor andere projecten die op de rails staan. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief