Foto: Ties Steehouwer

Lang Leve Lekker trekt vooral Vrouwen van Nu

KLUNDERT – De hele dag was het flink druk op de eerste Lang Leve Lekker van de Vrouwen van Nu in de Stad Klundert. Geen wonder. De organisatie, onder leiding van Jannie Meeuwisse, heeft er alles aan gedaan om er niet alleen een leuke, maar er ook een nuttige dag van te maken. Aan een kant van de voormalige kerk waren kraampjes ingericht waar voorlichting werd gegeven en waar ook iets te proeven viel en aan de andere kant was er een groot binnenterras. Daarnaast konden de bezoekers lezingen bijwonen achter in het middenschip.

DOOR TIES STEEHOUWER

Boer zoekt Vrouw
Met de aankomst van 'Boer zoekt Vrouw-boer' David en zijn vriendin Mara op een reusachtige trekker werd de manifestatie geopend. David vertelde in zijn openingspraatje over zijn avonturen tijdens de Boer zoekt Vrouw-afleveringen van twee jaar geleden. Daarin was onder andere te zien dat hij in Roemenië een varkens boerderij was begonnen die al jaren leeg stond. "Eerst heb ik in Duitsland geboerd en dan nu al enkele jaren in Roemenië waar we nu 8000 varkens verzorgen met later nog een uitbreiding naar in totaal 16000 stuks. Denk niet dat het daar makkelijker is om een dergelijke bedrijf te beginnen. Tenslotte zit Roemenië ook bij de Europese Unie." Als nieuwtje vertelde hij dat hij en zijn vriendin in Dinteloord een huis hebben gekocht. De aanwezige dames luisterden ademloos naar zijn verhaal en ook werd het stel vaak op de telefoons vastgelegd.

Minister
Later in de ochtend maakte de minister van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid Carola Schouten haar opwachting in de Stad Klundert. Zij vertelde dat ze zelf op een boerderij opgroeide. "Soms kwam er iemand aan de deur en die vroeg naar de baas, dat ben ik antwoordde ik dan." Zij gaf de organisatie een dikke pluim voor de organisatie van het evenement. "Hier komen twee dingen bij elkaar, de kracht van vrouwen en gezonde voeding. Waarom ben ik hier? Vrouwen van Nu is de grootste vrouwen organisatie van Nederland en het is erg belangrijk om lokale producten te promoten en te eten." Vooral wat het laatste betreft viel er veel te genieten zaterdag. Noël Roks uit Fijnaart vertelde over zijn bijna biologische fruitteelt en Jeanette van der Lely uit Dinteloord liet iedereen pro even van rouwe melk van haar gras gevoerde koeien en ook haar biologische stoofvlees vond veel aftrek.

Zeewier
"Wij vinden het belangrijk dat je je lichaam voedt in plaats van vult." Marieke Hakkesteegt uit Biggekerke vertelde enthousiast over het koken met zeewier. "Ik snijd het zelf in de Oosterschelde, maar niet te kort dan kan het nog aangroeien." De proefdames vonden het allemaal erg lekker. Er kwamen maar weinig mannen op Lang Leve Lekker af. De lezingen op het voormalige altaar trokken veel luisteraars. Vooral het verhaal van huisarts Tamara de Weijer maakte indruk. Zij demonstreerde hoe je met gezonde producten een broodtrommel kon vullen. Ook met de kinderen was zaterdag rekening gehouden. Ze konden knutselen en werden door twee ballonnenmannen vermaakt. De organisatie was te spreken over het aantal van bijna 500 bezoekers die verspreid over de dag de Stad Klundert bezochten.
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief