Volle vuilniszakken met zwerfafval tijdens de actie.
Volle vuilniszakken met zwerfafval tijdens de actie. (Foto: GroenLinks Moerdijk)

Geslaagde opruimactie zwerfafval ondanks de hitte

ZEVENBERGEN - Een aantal vrijwilligers trotseerden zaterdag de tropische hitte om deel te nemen aan de eerste door GroenLinks Moerdijk georganiseerde opruimactie. De gemeente leverde de spullen voor deze activiteit.


Gestart werd vanaf De Knip in Zevenbergen. Gewapend met grijpstok en vuilniszakken werd door de deelnemers begonnen met een wandeling langs de Provinciale weg N285 tot iets voorbij het viaduct richting Klundert. Dit leverde alleen al zeven volle vuilniszakken op. Opvallend was de grote hoeveelheid Red Bull blikjes, op een goede tweede plaats gevolgd door plastic flessen.

Verkeer

Vanuit het voorbijrazende verkeer kwamen zo nu en dan mooie reacties, zoals opgestoken duimen en getoeter. Er was zelfs een automobilist die de moeite nam om wat afval richting de lopers te deponeren. Uit het raam van de auto werd een leeg blikje hun kant op gegooid.

Traktatie

Aan het eind van de dag stond er voor de helpers een kleine traktatie te wachten, die gedoneerd werd door De Heulhoeve. Al met al kijkt de afdeling van GroenLinks Moerdijk terug op een zinvolle middag, die een vervolg gaat krijgen op zaterdag 31 augustus. De plaats van de te verrichten opruimactie wordt op een later tijdstip bekendgemaakt.

Meest gelezen

Meest geliked

B-veld Seolto krijgt verlichting 13/10
Mariabeeld in Moerdijk ingezegend 1 14/10
Zwemvierdaagse Fijnaart zit weer in de lift 16/10
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief