Jack van Dorst.
Jack van Dorst. (Foto: Gemeente Moerdijk)

Jaarrekening Moerdijk positief en goedgekeurd door accountant

ZEVENBERGEN - De jaarrekening van 2018 van de gemeente Moerdijk is door een accountant goedgekeurd en daarnaast sluit Moerdijk het jaar ook nog eens af met een positief saldo van € 3.455.000. "We hebben de afgelopen jaren hard gewerkt om de zaken op orde te krijgen en te zorgen dat we de raad en de accountant op tijd een solide jaarrekening kunnen aanbieden", aldus verantwoordelijk wethouder Jack van Dorst.


In de jaarrekening worden per programma de belangrijkste wijzigingen aangegeven ten opzichte van de gewijzigde begroting. Met de jaarrekening en het jaarverslag legt het college verantwoording af. Tussentijds wordt twee keer per jaar over de voortgang gerapporteerd via de bestuursrapportages. "Over 2016 werd door de accountant de goedkeuring op beide onderdelen onthouden en kwam hij met een kritisch rapport met aanbevelingen", vertel Van Dorst. "De goedkeuring van vorig jaar gaf al veel vertrouwen. Ik ben blij dat we die positieve lijn dit jaar kunnen doorzetten".

Ook het saldo is voor de gemeente een positieve boodschap. "Het grootste deel daarvan, € 2.604.000, gaat naar de algemene reserve. Dan resteert een bedrag van € 851.000. De gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel om dat bedrag in 2019 in te mogen zetten. Het gaat dan om werkzaamheden waarvoor in 2018 budget beschikbaar is gesteld maar die doorlopen in 2019 of nog niet zijn uitgevoerd", legt Van Dorst uit.

Mura Kuijpers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief