Afbeelding

Skatebaan Zevenbergen en basketbalveld Willemstad krijgen verbeterde toplaag van het asfalt

Door: Peter Houtepen Algemeen

ZEVENBERGEN - Het college van burgemeesters en wethouders van de gemeente Moerdijk heeft besloten om het budget dat overgebleven is voor de speelvoorzieningen in Fijnaart in te zetten voor het verbeteren van de toplaag van het asfalt bij twee speellocaties in Zevenbergen en Willemstad.

Het gaat in Zevenbergen om de skatebaan en in Willemstad om het basketbalveld van het zogenaamde Avonturenpad. Tijdens de uitvoeringsvoorbereiding van deze twee speelplekken kwam aan het licht dat de toplaag van het asfalt verbeterd moet worden. In de raming en het vaststellen van het budget is hiermee geen rekening gehouden.

Over

De speelplekken in Fijnaart zijn naar tevredenheid uitgevoerd. Hier is nog een bedrag van circa 52.000 euro over. Zo'n 30.000 euro daarvan wordt ingezet voor het verbeteren van de toplaag van het asfalt op de speelpleinen in Zevenbergen en Willemstad.

Voorkeur

De gemeente Moerdijk maakt verder bekend dat de ontwerpen voor de vernieuwde speelplekken in de wijk Krooswijk in Zevenbergen, dorp Moerdijk en Willemstad gereed zijn. Voor vier van deze speelplekken - twee in Krooswijk en twee in Willemstad - worden inwoners gevraagd om hun voorkeur uit te spreken voor één van de ontwerpen. Daarnaast krijgen zij een laatste mogelijkheid om te reageren op alle overige ontwerpen. Ze staan op de website van de gemeente Moerdijk: www.moerdijk.nl/vernieuwing-speelplek. De inwoners wordt wel gevraagd om uiterlijk vóór 1 september een reactie achter te laten. Nog voor het eind van dit jaar worden deze plekken aangelegd of opgeknapt.

Samenspraak

Overigens worden in heel de gemeente Moerdijk de speelplekken vernieuwd. Omdat het niet alleen maar over het vervangen van toestellen gaat, vindt de vernieuwing of aanpassing plaats in samenspraak en in nauw overleg met de inwoners. Samen wordt bekeken hoe de speelplekken kunnen worden ingericht en op welke locaties.

Ontmoetingsplek

Achterliggende gedachte is ook dat een speelplek niet alleen meer voor jonge kinderen is, maar een ontmoetingsplek voor alle leeftijden: jongeren, ouders en ouderen. "Daarbij staan beweging en veiligheid voorop. Door inwoners erbij te betrekken verwachten we, met fantasievolle en alternatieve oplossingen, meer te bereiken dan alleen de traditionele speelplekken. Op deze manier hopen we ook bijvoorbeeld activiteiten van speeltuinverenigingen of het organiseren van sport- en spelactiviteiten of straatspeeldagen te stimuleren", aldus de gemeente Moerdijk.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief