Foto: Politie.nl

Gemeente met veiligheidspartners aan de slag tegen illegale criminaliteit

ZEVENBERGEN/FIJNAART - Dat het omvangrijke buitengebied in de gemeente Moerdijk een ideale omgeving is voor illegale activiteiten bleek deze week eens te meer met de ontdekking van een drugslab in een bedrijfspand aan de Tonsedijk in Fijnaart. 


Nadat de politie informatie had gekregen over de mogelijke aanwezigheid van het drugslab, werd maandag rond het middaguur met een arrestatieteam het pand binnengevallen. Om het lab op een veilige manier te ontmantelen werden er specialisten ingezet van het team Landelijke Faciliteit Ondersteunen Ontmantelen. Ook werden er rechercheurs van de Forensische Opsporing opgeroepen om sporen veilig te stellen. Bij de inval werden drie personen, twee mannen uit Tilburg (29 en 57) en een 54-jarige man uit Zoetermeer, aangehouden. 

Om meer zicht op criminaliteit in het buitengebied te krijgen én het terugdringen of voorkomen daarvan, is het college van burgemeester en wethouders in mei van dit jaar met een plan van aanpak gekomen. Met name de agrarische sector is een kwetsbare sector, zeker voor ondernemers die onlangs zijn gestopt of willen stoppen. Criminelen zijn gefocust op leegstaande stallen, loodsen of schuren en weten deze haarfijn te vinden. 

De komende jaren gaat de gemeente Moerdijk samen met haar veiligheidspartners op diverse fronten aan de slag. Zo wordt communicatief ingezet op bewustwording onder inwoners en het vergroten van de meldingsbereidheid. Daarin krijgt Meld Misdaad Anoniem ook een prominente rol. Verder worden met een analyse de mogelijke risicopercelen/panden in het buitengebied in kaart gebracht om zo heel gericht controles te kunnen uitvoeren. Naast gerichte acties op specifieke adressen komen er ook gebiedsgerichte acties waar toezichthouders van de gemeente in gesprek gaan met bewoners van het buitengebied. Met deze totaalaanpak wil de gemeente Moerdijk zich positioneren als ongunstig vestigingsklimaat voor criminelen.  
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516715052435&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/moerdijk&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief